reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Akcja -LAKTACJA !!!!!!!!!!!

Basiu mysle, że takie herbatki nie zaszkodzą. Piłam je w dużych ilościach, szczegolnie na początku. I nigdy nie miałam szczegolnie duzo pokarmu, ale Maćkowi starczyło.

reklama
ja nie mówię że mu nie starcza
bo na razie jest OK
ale ja się z tym dziwnie czuję
jakoś psychicznie czuła bym sie lepiej jakbym miała tak jak przy poprzednich dzieciach piersi pełne mleczka po same brzegi ;-)

może jak zacznie zjadać dwie piersi to zaczną nabierać więcej ?

bo na razie jakoś mi dziwnie :elvis:

Moja mała teraz wypija za jednym "posiedzeniem" dwie piersi. poniwaz wczoraj musiałam jechac do szpitala - odciągnęłam całe mleko - było tego 90 ml... tyle tez wypija...

dziś poczułam, że powiększył mi się węzeł chłonny pod pachą, chyba lekko przeładowane cycuchy miałam... polecam laktator na takie chwile ;-)

Mój Kacper nie omieszkał spróbować
i mówi że dobre mleczko ma mama
:-):-):-):-):-):-)

a ja nie miałam tym razem nawału pokarmu :cool:
a teraz nie mam do końca pełnych piersi są lekko miękkie przy każdym karmieniu
i właśnie się zastanawiam czy nie zaczać dopajać się herbatkami dla pobudzenia ??

Basiu a Kubus ssie obie piersi na jedno karmienie?

Mój Jasiek też się najada .....czasami z jednej czasami z dwóch piersi .....na jednym posiedzeniu .Nie mam specjalnie wielkich twardych piersi .....i trudno mi ocenić ile faktycznie mały tego mleczka wypija ....jeszcze nie miałam okazjii skorzystać z laktatora i tego sprawdzić :no:. Ale wnioskuję ,że z pokarmem u mnie nie najgorzej bo Jasiek przybiera na wadze i sam kończy pić jak jest najedzony . Piję harbatki" Hippa" wspomagające laktację ......na pewno nie zaszkodzą a pomóc mogą .....oprócz tego wypijam minimum 2 litry wody mineralnej to podobno też ważne wg.norweskich położnych ;-):tak:

mam nadzieje że masz rację MISIU
ale stwierdzam fakt że troche dziwnie sie czuję
no i dobrze że JASIEK też czasami zjada jedną to mnie troche uspokaja :tak:
a on zaraz będzie miał miesiąc :-)

reklama
Ja na razie na brak pokarmu nei moge narzekac :tak: a raczej na nadmiar. Wczoraj mialam dosc spania w staniku no i mnie totalnie zalalo :zawstydzona/y:
Pierwsze dni karmienia to byl koszmar, jakos zle mala przykladalam do piersi i mi tak wymeczyla sutki, ze jak mialam ja karmic to ryczalam z bolu :sorry:
Maz kupil mi nakladki na sutki i teraz jest juz lepiej. Kupilm sobie tez laktator, tylko taki reczny bo koszt tego elektrycznego jest stanowczo za wysoki.

Dobrze ze pisalyscie o tej kapuscie, naprawde dziala i czulam sie o wiele lepiej po jej zastosowaniu :-)

Do góry