reklama
ja daje jakies 210 wody i sinlaku tyle zeby przez trojprzepływowy smoczek leciało na III (nie wiem ile to jest łyzek) i ona wypija jednym duszkiem ta ilosc
gdybym zrobiła 125 to troszke za mało
Dzisiaj zrobiłam trochę więcej, ale nie dużo. Ja Agusia daję potem cyca, więc nie muszę aż tak szaleć z ilością, daję ilość dokładnie wg przepisu z opakowania dla dziecka pięciomiesięcznego, wychodzi kaszka na gęsto.
A na Sinlacu piszą, że powinno się go podawać łyżeczką. Ale czemu nie wiem
Joasiek
Mamy lutowe'07 Fan(ka)
tyle zeby przez trojprzepływowy smoczek leciało na III
Yyyy... co to znaczy żeby na III leciało Tzn co się z tym smoczkiem robi żeby to regulować? Sorki za głupie może pytanie ale kompletnie nie wiem o co chodzi
Joasiek
Mamy lutowe'07 Fan(ka)
Yyyy... co to znaczy żeby na III leciało Tzn co się z tym smoczkiem robi żeby to regulować? Sorki za głupie może pytanie ale kompletnie nie wiem o co chodzi
Ok, znalazłam sobie:
"Miękki silikonowy smoczek TRÓJPRZEPŁYWOWY - ze szczeliną zamiast dziurek;
Dla dzieci powyżej 3 miesięcy;
Smoczek pozwala regulować wielkość wypływu przez obracanie butelki.
Możesz uzyskać wolny, średni lub szybki wypływ ustawiając odpowiednio butelkę oznaczeniem I, II lub III na smoczku w kierunku noska dziecka."
Ja tego smoczka używam już od kilku tygodni i o tym nie wiedziałam że tak się robi
sawa13
Mamy lutowe'07 Entuzjast(k)a
dziewczyny a czy podaje któras z was kleik ryzowy lub kukurydzianydo mleka i jaką to ma potem konsystencję ,mozna podawac z butelki z normalnym smoczkiem bo ja też się w ogóle nie znam jeszcze na tychsmoczkach tój czy dwu przepływowych i czy jest szansa ze maluch śpi po tym dłuzej???
Joasiek
Mamy lutowe'07 Fan(ka)
Sawa13: z tego co eksperymentowałam ze smoczkami Aventu wynikało, że wszelkie kaszki i kleiki mają szansę przepłynąć tylko właśnie przez ten trójprzepływowy. Normalne mają za małe dziurki do tego (dawałam np. mleczko zagęszczone lekko kaszką, przez smoczek poziom 3 i mała ciągnęła co sił, ale nic nie mogła z butelki wyciągnąć, bidulka )
Miśka 5
Mamy lutowe'07
Też dzisiaj z humorem u mnie cieniutko, ale jak sobie poczytałam o odrastających piersiach Tyci to mi trochę weselej zrobiło:-)Mała zjadła trochę kaszki na gęsto, popiła mlekiem z dwóch cycków i śpi, zobaczymy do której
reklama
Podziel się: