Weronika niestety teżkurcze nie wim co jest, ona zamiast coraz mniej to coraz wiecej tego mleka pije, najgorzej ze w nocy
reklama
Oli pije mleko w butli tylko raz, nad ranem, ale raz niedawno też jej musiałam dać w nocy koło 1wszej. Jak chce mleko, to nie przekonam jej niczym innym woła mlećko i mlećko, a jak nie dostaje to odrazu uderza w ryk.
rozalka
Lutówkowo-sierpniowa mama
Nuśka ,a myślisz,że Julcia w nocy głodna,cy przyzwyczajenie?Bo często Ci sie budzi.A jak z jedzeniem w dzień,sporo zjada?Bo Kubula jak mało je w dzień(treściwych rzeczy,typu mięsko,żółtko,zupa),to w nocy tez sie budzi(ale mu nie daje jedzenia),a rano juz o 5 jest głodny.
Rozalka jak widac po niej to jest maly lakomczuszek
w ciagu dnia je dosc duzo
8-9rano kanapeczke
10 pozniej jakis serek najczesciej duzy danonek
jakies chrupki kukurydziane lub wafelek
12-13 obiadek.....np. wczoraj zupka jarzynowa i do tego nalesnik z twarogiem
14-15 troszke kaszki
jakis owoc w miedzy czasie
po 18 znowu kanapeczka nawet 1,5
i o 20 mleko 210ml
wydaje mi sie ze na takiego szkraba to jest duzooo
zreszta o tym bym jej nie dala mleka w nocy nie ma mowy bo drze sie gorzej jak przy odstawianiu piersi
w ciagu dnia je dosc duzo
8-9rano kanapeczke
10 pozniej jakis serek najczesciej duzy danonek
jakies chrupki kukurydziane lub wafelek
12-13 obiadek.....np. wczoraj zupka jarzynowa i do tego nalesnik z twarogiem
14-15 troszke kaszki
jakis owoc w miedzy czasie
po 18 znowu kanapeczka nawet 1,5
i o 20 mleko 210ml
wydaje mi sie ze na takiego szkraba to jest duzooo
zreszta o tym bym jej nie dala mleka w nocy nie ma mowy bo drze sie gorzej jak przy odstawianiu piersi
Emilka właśnie zasneła w huśtawce ;-) nie pije w nocy odkąd nie piła mleka i nawet jak piła to w nocy jej dawałam tylko wodę a też dawałam długo mleko bo myślałam że budzi się z głodu wiec odzwyczaiłam ją od nocnego jedzenia zanim jeszcze taka kumata była a potem żałowałam bo wcale mleka nie piła i może chociaż w nocy by piła no ale teraz ma wodę w łózeczku na stałe a mleka znowu nie chce ponad połowę mleka wylewam a pół pije 3 dni
reklama
To jest z pewnoscia przyzwyczajenie. Maja ssała piers i budziła się co chwilę. Narzekałam wtedy bardzo. Ale ona tak naprawdę wcale nie piła, tylko się przytulałą. Teraz jak się przebudzi dostaje minerałke i też jest zadowolona. A ja juz obmyślam jak ja odzwyczaic od tego picia nocnego wody, bo wtedy moze by już w ogóle się nie budziła do rana. Ale o jedzeniu w nocy w ogóle nie mam mowy.
Podziel się: