reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ach śpij kochanie...

reklama
u nas ostatnio ogólnie marudzenie, może to zęby bo w dzień też marudna i woła o smoka żeby go gryść więc może to trójki idą :baffled:
dobrze zasypia tylko w nocy niespokojna :sorry2:

Emilka śpi tak do 2-3 i potem pobudka że chce wyjść z łóżeczka nie wiem czy to przez smoka czy przez to że śpi sama w pokoju :baffled:

ale z tego mojego Hubka sie spioch zrobił, że szok. Wczoraj o 19 zjadł kolację i o 19.40 juz spał, w nocy obudził sie tylko raz przed 4 i to na herbatkę i spał jak suseł do 8.40:szok: (zwykle budzi sie 5-6 na jedzonko i spi dalej) a dzis to ponad 13 godzin bez jedzonka wytrzymał - super:-) moze mu sie w koncu odmieni i bedzie spał juz normalnie bez nocnego podjadania:confused:
a potem w dzien drzemka ok 2 godzin jeszcze

Z Oliwki też śpioch. Wczoraj zasnęła o 21 (po dniu bez drzemki), obudziła się 2 razy na pomemłanie cyca, o 7 wypiła butlę w półśnie (aż 180 ml :szok:) i śpi do teraz.

Z tego co widze to wasze dzieci to lubia sobie chrapnac :tak: bo Jenni niedosc ze zaczela chodzic puzno spac to szybko wstaje a w dzien spi od 3 do 4 godzin:sorry2:

Ol ostatecznie dziś wstała o 11, obudzona przeze mnie, bo już musiałam z domu wyjść. Spać oczywiście w ciągu dnia nie poszła.
W ogóle w ostatnim tygodniu spała w ciągu dnia 2 razy, a więc chyba powoli wyrasta z drzemek w ciągu dnia, niestety.

Antek podobnie...... chodzi spać 21-22, wstaje 7-8, a w dzień śpi 3-4 h ;-)

to Emilka też się tak przestawiła choć wczoraj zasneła po 20:00 i wstała o 8:00 (z pobudką 5 minutowa )ale z reguły to teraz zasypia 21-22 i wstaje o 7:00-8:00 dużo zależy od tego o której miała drzemkę bo jeśli zaśnie mi o 10:00 w dzień i śpi do 13:00 to już po 19:00 jest senna a jeśli zrobi sobie drzemkę o 13:00 i śpi do 16:00 to wtedy już zasypia koło 22:00 a najczęsciej jak wracamy od T to zasypia w aucie i wtedy to już zupełnie jej się wszystko przestawia :baffled: i idzie spać bardzo późno

a duże znaczenie teraz też ma to że nie dostaje smoka do snu i jakby gorzej jej się zasypiało

Marta spi dosc regularnie miedzy 20.30 a 6.30 czyli ok.10 godzin. :tak:

W dzien tylko raz-1 godzinę-jesli nic jej nie obudzi:wściekła/y:W przeciwnym razie nawet po 15 minutach drzemki ma naładowane baterie:tak::baffled:

reklama
Do góry