reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ach śpij kochanie...

Jak Was czytam, to mam wrazenie, ze mam dziecko młodsze o kilka miesiecy. Maja ciagle budzi sie w nocy i chce cyca. Kurcze, nie mam pojęcia jak to zmienic.
Ewamat sama musisz zdecydować czy chcesz jeszcze małą karmić cycusiem. Samo raczej się nie zrobi:no:Ja myślałam, że to awykonalne, a jednak nie było wcale tak trudno:tak:i 2 maja minie miesiąc jak Wiki pożegnała się z cycusiami:-)Nie myśl, że jak mała przestanie ciagnąć cycka to automatycznie będzie przesypiała cale noce. Moja czasami budzi się raz, czasami 2 razy, ale spi dużo spokojniej i przerwy miedzy karmieniami są zdecydowanie większe. Ja polecam:tak:, poza tym, swój plan wykonałam nawet z nawiązką, bo karmiłam 14 miesięcy i 3 dni, a miało być góra 12:laugh2:

reklama
Ewamat sama musisz zdecydować czy chcesz jeszcze małą karmić cycusiem. Samo raczej się nie zrobi:no:Ja myślałam, że to awykonalne, a jednak nie było wcale tak trudno:tak:i 2 maja minie miesiąc jak Wiki pożegnała się z cycusiami:-)Nie myśl, że jak mała przestanie ciagnąć cycka to automatycznie będzie przesypiała cale noce. Moja czasami budzi się raz, czasami 2 razy, ale spi dużo spokojniej i przerwy miedzy karmieniami są zdecydowanie większe. Ja polecam:tak:, poza tym, swój plan wykonałam nawet z nawiązką, bo karmiłam 14 miesięcy i 3 dni, a miało być góra 12:laugh2:
Tylko, ze Ty chyba możesz się wesprzeć butelką z mlekiem. A Maja jest bezmleczna i bezbutelkowa.:no:

Rzeczywiście Wiktoria nie ma żadnej alergii i może pić mleczko modyfikowane, ale co do butelki, to długo się przyzwyczajała i do tej pory jak już musi pić, to woli niekapek:tak:

Jak Was czytam, to mam wrazenie, ze mam dziecko młodsze o kilka miesiecy. Maja ciagle budzi sie w nocy i chce cyca. Kurcze, nie mam pojęcia jak to zmienic.
Wydaje mi sie ,że to kwestia też wrażliwości dziecka i temperamentu.U nas zakończenie cycusiowania nie oznaczało braku pobudek w nocy,jeszcze przez kilka tygodni karmiłam bąbla butlą.A ja bym próbowała na Twoim miejscu podawać mleko z kubeczka,mój Kuba uwielbia kawe zbożową.:tak:

Konrad mimo,ze facet, łatwo sie przyzwyczaja do nowej sytuacji;-).I to zarowno do butelki(ciagnie rowno;-)),jak i do spania w soim lozeczku.Co mamusia wymysli,to sie dziecie zgadza:sorry2:.
Ja karmilam 12,5 miesiaca i jeszcze 2 tygodnie temu jak Kondzio zobaczył moja piers,to chcial ja brac do buzi;-).Teraz juz nie.Za to dzis jak sie obudzil,wzielam go naszego lozka,a on koniecznie chcial mi wyjac piers.Ciekawa bylam po co.Wyjelam,a on chlap-z calej sily sie przytulił:sorry2:.rozczulam sie wtedy i troszke mi smutno,ze juz nie karmie:-(.

Wydaje mi sie ,że to kwestia też wrażliwości dziecka i temperamentu.U nas zakończenie cycusiowania nie oznaczało braku pobudek w nocy,jeszcze przez kilka tygodni karmiłam bąbla butlą.A ja bym próbowała na Twoim miejscu podawać mleko z kubeczka,mój Kuba uwielbia kawe zbożową.:tak:
Maja nie je mleka a te preparaty mlekozastępcze jej w ogóle nie podchodzą.

nie mam nic innego do powiedzenia jak tylko pociecha dla Ciebie EWAMAT ze NIE JESTES SAMA!!!!!!!!!!!;-):tak::sorry2:

Wczoraj ogladalam taki program cos w stylu Niania i babka miala syna w wieku naszych maluchow i ta Ala Niania kazala odstawic jej butelke a w zamian dac kubek z ta rurka i klasc go w jego lozku i ta tez tak robila no i sie udalo dziecko po paru nockach usypialo samo i rewelacyjnie ale poczatki byly trudne normalnie zbaranialam babka wchodzila do pokoju dziecka i go kladla 73 razy w ciagu 36 minut :szok:. Ja bym wysiadla:baffled: ona tam musiala byc co pol minuty chyba :/

ja też myślę nad odstawieniem butli i chyba wywalę wszystkie do kosza żeby nie kusiły ale najpierw kupie kubek z rurką bo mamy niekapki ale też już nieciekawa końcówka się zrobiła :baffled:

Emila właśnie spadła z kanapy :szok::szok::szok::szok:

reklama
Do góry