reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ach śpij kochanie...

reklama
U nas trzy pobudki, ale to i tak mało w porównaniu z tym jak mała ciagnęła cycusia. Za pierwszym razem płakała strasznie:zawstydzona/y:, nie chciała butli, domagała się wiecie czego ...., aż w końcu spłakana zasnęła, następne pobudki juz na mleczko, głodna wypiła co dali, ale bardzo mało może po 60 ml:-(Wstała o 6.45, o godzinę póxniej niz wczoraj, dobre i to. Teraz śpi w butach:tak:, bo rano bylismy złożyć jej wniosek paszportowy i w drodze powrotnej zasnęła w samochodzie.

a moja małpa po zmianie czasu jakieś cyrki z zasypianiem odstawia :wściekła/y:

wczoraj zasneła o 22.12 po ponad 40 minutach usypiania :no:
na szczęście śpi całą noc bez pobudki - wstała o 7.20 :-)

za to Izka wstawała na siku o 5 :rofl2:

Rozalka,gratulacje!!!!

Kondzio mial przerwe w spaniu miedzy 23.30 a 1.30.Dziąsła napuchniete ma w kilku miejscach .W koncu spal z nami,polozyl sie na mnie:szok: i jakos dotrwalismy do rana:sorry2:

Wszystko dobrze, ale z robieniem mleka w środu nocy, nawet jak wszystko przygotowane to :szok:, z cyckiem z jednej strony było łatwiej i szybciej, ale juz miałam dosyć:zawstydzona/y:, więc nie będę narzekać, mam nadzieję, że moje dziecko, bedzie się coraz rzadziej budzić na to mleczko z butli:tak:

Boze, a u nas noc straszna. !!!!!!!!!!!!!!! Zaczynam odstawiac Milene od cyca, bo ona chyba sie juz od niego uzaleznila . Dzis ciagle mnie mietolila po cycach - bola mnie teraz jak cholera!:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Za to przypomnialam sobie, ze tutaj jest do kupienia gotowe mleczko w jednorazowych buteleczkach. Tylko sie je podgrzewa (jesli jest zimne), wlewa do butelki i podaje dziecku. No i to jest rozwiazanie.

A u nas noce ostatnio oki...
Filip ma strasznie napuchnięte dziąsła, ale chyba go to nie meczy, bo narazie w ciągu tygodnia jego wzmożonego ząbkowania raz dałam mu panadol...

reklama
Wszystko dobrze, ale z robieniem mleka w środu nocy, nawet jak wszystko przygotowane to :szok:, z cyckiem z jednej strony było łatwiej i szybciej, ale juz miałam dosyć:zawstydzona/y:, więc nie będę narzekać, mam nadzieję, że moje dziecko, bedzie się coraz rzadziej budzić na to mleczko z butli:tak:
Tak będzie,zobaczysz,mała coraz rzadziej będzie sie budziła.U nas tak własnie jest.Za to w dzień je więcej i chętniej.:tak:
Aaaa!I ja w nocy robiłam coraz cieńsze mleko,żeby żołądek odzwyczajał sie od jedzenia i u nas odniosło pożądany skutek jak na razie.A pamiętam te noce i cycuś co 2 h....

Do góry