reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ach śpij kochanie...

Hehe, u nas 2-3 pobudki to norma, a noc uważam wtedy za dobrze przespaną a nie masakrę :-D
Ale to fakt, nie muszę się nawet rozbudzać, lecieć przygotować mleka i karmić Oliwki. Otwieram zazwyczaj tylko jedno oko, podaję cyca i śpię dalej.
Aż się boję tych nocek, kiedy zrezygnuję z cycka, bo wtedy każda pobudka Oliwki będzie się wiązała też z moją pobudką. Idealnie by było, żeby się wtedy przestała budzić w nocy, ale nie zawsze jest tak jakby się chciało :eek:
Ty sie masz lepiej a ja lub mazy musimy leciec podgrzac :baffled:

reklama
Kasiad ja wlasnie dokładnie tego samego sie obawiam ze to bedzie koszmar bo zanim usnie bez cycka to minie godzina lub wiecej i tak kilka razy :szok::szok::szok:

No właśnie Karola :baffled: A jeszcze na dodatek Oliwka ostatnio jak się budzi to zaczyna płakać (wcześniej tylko się budziła i szukała spokojnie cyca). Jak dostanie cyca, to odrazu zamyka się i zapada w sen. Ale jak nie dostanie to dopiero się będzie działo :szok::szok::szok:

Szymonek spi teraz`sam`w`swoim pokoju i jak sie przebudzi to wielki ryk siada na lozku i plascze mama mama i ja lece cycek w dzioba i spimy sobie dalej.

a co ja bym zrobila bez cycka to by wyl tak pewnie do rana

Hehe, u nas 2-3 pobudki to norma, a noc uważam wtedy za dobrze przespaną a nie masakrę :-D
Ale to fakt, nie muszę się nawet rozbudzać, lecieć przygotować mleka i karmić Oliwki. Otwieram zazwyczaj tylko jedno oko, podaję cyca i śpię dalej.
Aż się boję tych nocek, kiedy zrezygnuję z cycka, bo wtedy każda pobudka Oliwki będzie się wiązała też z moją pobudką. Idealnie by było, żeby się wtedy przestała budzić w nocy, ale nie zawsze jest tak jakby się chciało :eek:

Kasiad ja wlasnie dokładnie tego samego sie obawiam ze to bedzie koszmar bo zanim usnie bez cycka to minie godzina lub wiecej i tak kilka razy :szok::szok::szok:
Nie przejmujcie sie dziewczyny,jak już zrezygnujecie z cycolenia to na początku będzie pewnie więcej pobudek i płacz,a potem już nie.Po za tym odstawia sie zazwyczaj stopniowo,żeby zrezygnowanie w nocy nie było szokiem.Kuba budzi sie już teraz tylko raz na ok.100ml mleka i śpi słodko.
No chyba,że ma wysypkę,to pobudek mnóstwo,ale Was to raczej nie dotyczy.

My dziś spaliśmy u teściowej we trójeczkę z Milenka w pokoju. Ona się wyspała, zero pobudek, ale my nie, bo strasznie się przewalała po całym łóżeczku okropnie przy tym hałasując :sorry2:

Kondzio ładnie spi w nocy,zwykle jedna pobudka na mleko albo wcale:tak:.Jak wyjmuje go z łozeczka,to oddaje go jackowi,a sama ide robic mleko.Jest troszke placzu,bo nie chce zebym wychodzila,ale mezulek dobrze go zagaduje i sie zaraz uspokaja.Zjada zwykle 150-180 i spi dalej.Zwykle szybciutko usypia.Nieraz juz na koncu butli,a jak nie ,to po odlozeniu do lozeczka:tak:.
Oczywiscie piers jest zdecydowanie bardziej wygodna i przyjemna;-):tak:.

U nas ostatnio przeroznie....jedna nocka swietna druga gorsza....ale to wina wychodzacych zabkow....
dzisiaj bzlo super...jedna pobudka ok 1 na mleczko:tak:

reklama
Do góry