reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ach śpij kochanie...

Dziewczyny jestem w szoku, Małgosia zasnęła dzisiaj po 15 minutach !!!!:-D
Nie moja to zasługa, bo usypiał ją tatuś :zawstydzona/y:, który cały dzień spędził z naszą marudką, bo ja byłam w pracy (miało być kilka godzin, ale przedłużyło się do 17).
Było u nas dzisiaj trochę gości, więc dla Małgosi dzień pełen wrażen zakończył się już przed 20.
Strasznie się cieszę, a Tomek chodzi dumny jak paw :-p
Powiedziłam mu, że w takim razie od dzisiaj on usypia Małgosię, zgodził się ochoczo, heheh mam nadzieję, że wytrwa w postanowieniu :-)

reklama
a jezcze chcialam sie zapytac EWAMAT ile razy MAjeczka budzi sie w nocy? ile czy za kazdym razedm dostaje jesc?
Susumali,Maja budzi się różnie. Bywa, że 3, a bywa, ze dużo więcej, ale nie liczę. Ostatnio miała katarek, więc budziła sie częściej. Teraz wychodzi jej górna jedynka i też ją tłumacze. A co do karmienia, to niestety przysysa się często. Niby staram się wytestować po co się obudziła, zanim ja zapcham cycem, ale to mi się udaje zanim się położę spać. Potem zachowuję się jak pies Pawłowa. Płacz-cyc. Zresztą dzięki temu nie budzimy Madzi. Ale i tak jest postęp, bo przynajmniej raz potrafi zasnąć bez cyca, co przedtem było absolutnie niemożliwe. Niestety też z wyżej wymienionych powodów jestem bardziej uległą w nocy. Jak zaczyna płakać, to jezeli nie uspokaja sie po pogłaskaniu po główce, to ją wyjmuję i chwilę kołysze. Jezeli sie wyciszy, to odkładam ja do łóżeczka, a jeżeli nie, to dostaje cyca. Myślę, ze autor tej książki by osiwiał ze zmartwienia, że niewiele z niej zrozumiałam, ale ja narazie nie mam siły na płacz w nocy. Ważne, ze w miarę ładnie zasypia w dzień i wieczorem. Na resztę przyjdzie czas.

Matylda, ciesze sie ogromnie ze tak szybko Wam to wczoraj poszlo:tak::-D

Wczoraj wieczorem Julka usnela po 20min i spala 3 godz.jak na nia to cudo:tak::-).....w nocy bylo troszke ciezko, ale juz nie bede o tym pisac <poplakalam sie w nocy przez to wszystko> jeden plus to to ze jadnla tylko 3 razy i usypiala bez cyca w buzi...musialam ja tylko przytulic:sorry2:
Ale usypianie w dzien zajmowalo 10 min....druga drzemka nawet trwala 1,5 godz.....zreszta jak i teraz usnela po 10 min:-):tak:tylko ciekawe do ktorej pospi

super matylda i nuska ze Wasze skarbki tak ladnie usypiaja!:tak:

nuska chcialam sie zapytac o ktorych godzinach Julcia ma drzemki w dzieni o ktorej ja kladziesz wieczorem?

Konrad dzis spal mi tylko raz:szok:.Wieczorem chodizl juz strasznie snięty,ale nie usnał nawet przy piersi.W koncu padl po kapieli o 20...Ciekawe czy bedzie przez to dobrze spal...:sorry2:

Kochany tatuś dzisiaj znów uśpił naszą Małgosię w 15-20 minut :-)
Co raz lepiej mu idzie, chyba robię się zazdrosna :-p
Małgosia nie miała dzisiaj jednej drzemki w ciągu dnia, była zmęczona i zaraz po jedzonku zasypiała na rączkach. Tomek odłożył ją do łóżeczka, troszkę pokwiliła i zasnęła :tak:
Odzyskałam wiarę, że będzie dobrze, czego i Wam życzę :tak:

Konrad spal zawsze dwa razy i nieraz jeszcze w samochodzie przymknal oko;-).Troche sie kreci,ale dam mu piers przez sen i mam nadzieje,ze usnie juz twardo:sorry2:.

reklama
Do góry