reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ach śpij kochanie...

reklama
no ti super NUSKa!!!!!:-):tak:
mi tez te same pytania chodzily po glowie co Tobie. Bo u mnie w dzien bylo o wiele gorezj niz w nocy...przez pierwsze 3 dni w ogole nie zasypiala bo plakala pomnad godzine i ja wyciagalam....a wczoraj w dzien zasnela po 40min w nocy po 20min i dzis tez po 20 minutach....

jak wiec widac matylda nam tez to bardzo powoli idzie i jak LAila placze to watpie czy to wszytko ma sens....i czy zdolamy sie do 2 tygodni nauczyc BEZ PLACZU spac...ale jak widac jakies postepy sa...trzymam kciuki za wszystkie uzace sie dzieci spac!!! Niech sie szybko ucza jak Juleczka!!!!:tak:

Susu nie pękaj,dasz radę:-D:-D:-D.Pierwszy krok zrobiłaś,a mała szybko skuma,o co chodzi z tym spaniem.A robisz sobie taki wykres (diagram)jak w tej książce?Ja robiłam i widziałam,że są postępy,to podnosi na duchu.

Susu, ale ja watpie czy sie szybko uczy moze to byl dzisiaj tylko taki przypadek:dry::sorry2: a co do tego ze obudzila Ci sie Lailunia po 30 min. to sie nie martw Julka wstala po niecalych 40....a jak na nia to i tak dlugo....:-D
Ale i tak jestem zadowolona.....kurcze musimy dac rade i damy....
TYLKO TZREBA SIE WSPIERAC:tak:;-)
TRZYMAM KCIUKI ZA NAS WSZYSTKIE!!!!!

Mze jestem juz upierdliwa:zawstydzona/y: ale mam jeszce jedno pytanie:sorry2:
W ksiazce jest napisane ze przez okres nauki, dziecko ma spac tylko w lozeczku i o okreslonych porach.....na spacery wychodzic po wyspaniu sie dziecka <zeby nie usnelo>
a co zrobic jak po mimo tego ze wychodze z Julka po spaniu ona i tak usnie we wozku, mowie do niej rozbawiam a ona i tak ''w kimono'':-D:szok: przeciez nie bede jej budzic jak juz isnie:dry: ach nic juz nie wiem/////
czy ja jestem taka tepa czy Wy tez tego nie czaicie...
przeciez nie moge nie wychodzic na dwor przez ten okres nauki:angry::baffled::dry:

U mnie nie ma takiego problemu, bo Majka ostatnio nie usypiała w wózku. W ogóle nie lubi za długo spokojnie siedzieć. Wczoraj miała kryzys. Nie chciała zasnąć w łóżeczku. Wyjęłam ją więc, bo tak już płakała, ze aż jej się robiły białe plamy. Postanowiłam, ze nie pójdzie przed południem spać. Ale tata wziął na ręce, żeby ją uspokoić i mu usnęła. Dobry człowiek chciał je odłożyć do łóżeczka, ale nie pozwoliłam. Obudziłam ja i przetrzymałam do popołudniowej drzemki. Niestety po południu było podobnie. Płacz, krzyk i usnęła na pół godziny. Dzisiaj rano usnęła zdecydowanie lepiej. A teraz usypia ją tata i zobaczymy co z tego będzie.
Tak wiec nie wszystkie dzieci usypiają bez płaczu po 2 tygodniach. Nasza nauka już tyle trwa. i jak widać Maja próbuje wrócić do starych nawyków. To chyba przez to nacne budzenie się i karmienie. W książce było napisane, ze w takim przypadku dzieci będą sie uczyły dłużej. Ale i tak już bardzo dużo osiągnęła i jestem z niej bardzo dumna. A napewno nie wycofam się z tej metody. :tak:

reklama
Moze i masz racje ewamat:tak:....pewnie u ns dluzej to potrwa tez wlasnie ze wzgledu na to nocne karmienie....
chociaz dzisiaj nie jest najgorzej...po poludniu mala usnela samiutka po 30 min. w tym ok 20 placzu....ale spala tylko 30 min.:dry: ale zawsze to cos...
zobaczymy tylko jak bedzie w wieczorem

Do góry