reklama
a Emilka położona do łożeczka minuta i śpi
Straszna jestes Gosiu;-);-);-)
Maja też usypiała dzisiaj moze 5 minutek. Nie wiem czy pośpi, czy się obudzi, ale super jest to, ze usypia.
Nuśka, jak Juleczka jest chora, to jej nie stresuj bardziej. Natomiast jak wyzdrowieje, to naprawdę warto spróbować. Maja robiła mi dokładnie to samo. Im leżała dłużej, tym była dalej do uśnięcia. A teraz się nawet nie buntuje i nawet nie próbuje zasnąć przy piersi. Tata ją kąpie, potem ją karmię w pokoju przy telewizorze, żeby nie usnęła. Następnie śpiewamy kołysankę i odkładamy do łóżeczka. Śpiewanko, głaskanko i śpi. Mam nadzieję, że tak już zostanie. Nawet jeżeli coś się stanie, że będziemy musieli wrócić do starych zwyczajów, to już wiem, że to nie jest nic strasznego i dziecku się żadna krzywda nie dzieje.
Nuśka, jak Juleczka jest chora, to jej nie stresuj bardziej. Natomiast jak wyzdrowieje, to naprawdę warto spróbować. Maja robiła mi dokładnie to samo. Im leżała dłużej, tym była dalej do uśnięcia. A teraz się nawet nie buntuje i nawet nie próbuje zasnąć przy piersi. Tata ją kąpie, potem ją karmię w pokoju przy telewizorze, żeby nie usnęła. Następnie śpiewamy kołysankę i odkładamy do łóżeczka. Śpiewanko, głaskanko i śpi. Mam nadzieję, że tak już zostanie. Nawet jeżeli coś się stanie, że będziemy musieli wrócić do starych zwyczajów, to już wiem, że to nie jest nic strasznego i dziecku się żadna krzywda nie dzieje.
rozalka
Lutówkowo-sierpniowa mama
Ja też,Kuba położony do łóżeczka -3 minuty i śpi.Straszna jestes Gosiu;-);-);-)
Majeczka się budziła w nocy bardzo często, pomimo, że ładnie usnęła. Trudno powiedzieć co było tego przyczyną. Nas trochę szczypią gardła, więc może ją coś bierze. Lepiej nie. Zęby też ciągle dają o sobie znać. I rano, zaraz po wstaniu zrobiła wielka qpę. Ale nawet jeżeli nie nauczyła sie jeszcze przesypiać całe noce, to nauczyła sie bez problemu zasypiać we własnym łóżeczku. Teraz też ładnie zasnęła. Śpi już prawie godzinkę.:-) Ale nie wychodzę już z pokoju przy jej usypianiu, bo reaguje histeria. Siedzę sobie w drugim kącie pokoju. Ona mnie nawet wcale nie musi widzieć, ważne, że nie widzi mojego wyjścia z pokoju. Super!!!
stwierdzilam ze to nie dla nas na razie......teraz tylko bede uwazac zeby nie sypiala przy cycusiu i bede kladla ja spiaca do lozeczka.....
Tak jasne nie dalo rady.....usnela przy cycu....odlozylam do lozeczka i obudzila sie po 30 min...:-(
Spala z nami w lozku ale na pocieszenie dla mnie to to , ze obudzila sie tylko 3 razy wsatlysmy po 8 rano jupi.....
U nas w nocy też bardzo częste pobudki, tak jak u Ewamat. Oliwkę bolało gardło, no chyba, że dziąsła, ale nie widzę, żeby następne zęby szły. Tak charakterystycznie otwierała usta - już wiem, że robi tak, jak boli ją coś w buzi. Poza tym jak ją coś boli to jęczy mówiąc cały czas "amm amm". Musiałam w nocy 2 razy podać Nurofen i trochę ponosić ją zanim lek zaczął działać, ale i tak cały czas spała bardzo niespokojnie. Jestem strasznie śpiąca.
agusia9915
Matka wariatka
nie dziwie sie KASIED zes spiaca
wspłóczuje
i wam tez
ewamat i nuska
moje dziecie własnie znow usneło
cały czas jak nie spi to pacze/marudzi
chyba nam Martynka jakies chorubsko przywlokła
wspłóczuje
i wam tez
ewamat i nuska
moje dziecie własnie znow usneło
cały czas jak nie spi to pacze/marudzi
chyba nam Martynka jakies chorubsko przywlokła
reklama
susumali
mamy lutowe'07 Entuzjast(k)a
Agusia oby nie!!!!! (chorubsko)
u mnie noc jedna z najgorszych jak do tej pory cyc non stop i co chwile zadanie wypuszczenie go i powtorka....oczywiscie spalismy razem ale i tak byla bardzo niespokojna....na szczescie moje dziecie obudzilo soe w dobrym nastroju wiec i mnie nieco lepiej....
u mnie noc jedna z najgorszych jak do tej pory cyc non stop i co chwile zadanie wypuszczenie go i powtorka....oczywiscie spalismy razem ale i tak byla bardzo niespokojna....na szczescie moje dziecie obudzilo soe w dobrym nastroju wiec i mnie nieco lepiej....
Podziel się: