reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ABC-pierwsze soczki,zupki obiadki...

Ola bez problemu je wszystko.nauczyła się jeść wszystkie zupki.zarówno te jarzynowe jak i z mięsem.jej ulubiona to z krulikiem.soczki też pije wszystkie,tyle że dodatkowo rozcięczam z wodą.

reklama
Jej, a u nas lipa ostatnio z jedzeniem:-( . Kubuś dostał biegunki ( lekarz powiedział, że to wirusowe) i mamy dietkę. Na początek był sam kleik ryżowy i picie uzupełniające elektrolity i minerały. Teraz jest troszkę lepiej i daję małemu mleczko modyfikowane i narazie samą zupkę marchwiową z ryżem ( ale już mu sie przejadła). Jutro idę do lekarza może pozwoli na nowo wprowadzać inne posiłki;-) .

za to moj Olo ma problem z zaparciami. Od kiedy je mięsko to tak się męczy. Jak zrobi kupke, to strasznie twardą. I nie robi jej codziennie... a je codziennie jarzynki i co ok drugi dzień mięsko. Przed południem daje mu owoce z kaszką kukurydzianą.

A jak wy często dajecie mięsko??

Zaparcia sa od kaszki ryzowej, bo kukurydziana wlasnie rozluznia stolec. A niestety miesko tez niektore dzieci zapiera. Milkshake - moze na jakis czas odstaw malemu miesko ...

Milshake moja mała też ma zaparcia ale głównie po marchewce jak za dużo jej zje, mięsko polubiła od niedawna, a żeby jej troche ulżyc to na deserek dostaje zawsze jabłuszko, sliwke lub gruszke williamsa którą uwielbia przeważnie pomaga.
A miesko daje jej co jakies dwa trzy dni, albo jako dodatek do czegoś, bo np potrafi wrąbać cału słoik duńki z ziemniakiem (też przysmak) i do tego pół słoiczka króliczka

własnie ograniczam mięsko - bo też podejrzewam, że to po tym, a szczególnie po własnosporządzonym obiadku z kurczakiem, za dużo tego mieska dałam, aż danie było lekko "suche".

a marchewkę daje :baffled: bo przecież to taka podstawa obiadków... jak sie nic nie zmieni to i marchew odstawie.

Wczoraj byłam u alergologa, kontrolnie i poweidziała mi, że przy skazie białkowej lepiej nie podawać żółtka do rokczku. I do roku podawać wyłącznie słoiczki, a później robić własne dania...
Co do żółtka to oki, ale co do przyżądzania samemu obiadków to wydaje mi się to dziwne i robie dziś znów sama obiadek... zupka z buraczkiem :laugh2: (ktoś mi polecił także to na zaparcia)

Dziewczyny, a podpowiedzcie mi co mogę podać małemu, żeby robił gęstszą kupkę. Ja w tej chwili walczę z luźną kupką i nie mogę sobie poradzić. Z góry dziękuję:tak: .

reklama
Do góry