reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ABC bobasowej pielęgnacjii.........

reklama
haneczko termentiol czy tormentiol??? my mamy to drugie ale nie uzywamy bo na ulotce jest napisane ze u dzieci ponizej 12 ROKU zycia stosowac tylko po konsultacji z lekarzem...

tormentiol,zgadza się Reniferku,można stosować, ale w skrajnych przypadkach,Kacper miał nim smarowaną pupę jak w szpitalu piguły doprowadziły do poważnego odparzenia.

jest jeszcze maść pieluszkowa na recepkę do zrobienia,której my używamy.

Zdadzam sie z Yulkana co do masci pieluszkowej lub posladkowej.
Uzywam teraz i uzywalam z Mackiem i nigdy nie mielismy odparzen.

Edytka ja przy kazdej zmianie pieluszki i po kapieli smaruje corci pupke oliwka i tez nie mielismy odparzen. Nawet malego zaczerwienia nie bylo.

haneczko termentiol czy tormentiol??? my mamy to drugie ale nie uzywamy bo na ulotce jest napisane ze u dzieci ponizej 12 ROKU zycia stosowac tylko po konsultacji z lekarzem...
Tormentiol oczywiście, ja używam od ką mała skończyła 1 msc, ale nie do codziennej pilelęgnacji tylko gdy pupa jest zaczerwieniona; kilku lekarzy poleciło mi tę maść więc stosuje bez obawy, a na prawdę skutkuje

reklama
Dziewczyny czym natłuszczacie swoje maluszki;-)? Ja do kąpieli stosuje iolatum, ale od jakiegoś czasu to co najbardziej podczas kąpieli wystaje, czyli brzuszek - zrobił się suchy, skórka zaczęła się łuszczyć. Próbowałam to smarować oliwką J&J ale nie pomaga, a nawet mam wrażenie że jest gorzej:baffled: Poraźcie jak można temu zaradzić.

Do góry