reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ABC bobasowej pielęgnacjii.........

reklama
Mufinko ja daję D i B1,wcześniej dawałam jeszcze A(przed zupkami),była też C, ale na razie przerwa!

Patsiorku dzieki :-) Martwilam sie ze moze brakuje jej witamin. Jest karmiona piersia, daje jej witamine D i tyle. Zastanawiam sie czy moze nie wprowadzic jej vibovitu. :confused: A wy dajecie swoim malenstwom dodatkowo jakies witaminy??

Ja też, karmiąć wyłącznie piersią, podaję Milence tylko D3, 2 kropelki dziennie. Do 3 miesiąca dostawała jeszcze K. I to wszystko u nas w temacie witaminowym :tak: Nasza pediatra nic więcej nie każe podawać. Dziecko wesołe, ruchliwe, ładnie się rozwija i nie choruje... widać nie trzeba jej sztucznych witamin :tak:

My również odstawiliśmy witaminki ( po co wcinak konserwanty i sztuczne aromaty:-) - pracuje w firmie farmaceutycznej i wiem co jest w witaminkach oprócz witamin :szok: i nie daje niczego co nie jest konieczne!!!!); Mała dostaje tylko IDO_FORM - priobiotyki z wit B (polecam) i oczywiscie nieodzowną witamine D3;

Haneczko ja sie nie przejmuje :-) Bylam poprostu w szoku i dalej jestem bo wypadaja jej szybciej niz mi (mi juz przestaly wypadac). A co to wytarcia to tez ma lysy placek z tylu glowy ;-) Na szczescie maly. :-D

Dziewczynki czy wy po kąpaniu maluszków to jeszcze smarujecie kremem albo oliwką dzieciaczki?
ja smaruje mleczkiem intensywnie nawilżającym Nivea Baby. Niby piszą , że już nie trzeba po 5 miesiącu dzieci natłuszczać ale ja zawsze robię Szymkowi masaż plecków po kąpieli i jakoś tak mi dziwnie na sucho:dry:. A oliwki przestaliśmy używaćjuż po 2 miesiącach bo zupełnie nie natłuszczała skóry Szymka.

reklama
Ja smaruje Amelke balsamem J&J i jestem z niego baardzo zadowolona. Swietnie natluszcza skore i slicznie pachnie. Oliwka tylko wysyszala i nic nie dawala. Raczej nie mam zamiaru przestac ja smarowac. Napewno jej tym nie zaszkodze. Oliwka smaruje tylko wloski po kapieli i dupke przy zmianie pieluchy.

Do góry