reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ABC bobasowej pielęgnacjii.........

my używamy chusteczek bambino i pieluch huggies newborn... moze i są sztywne ale po pierwsze nie przeciekają bokami i góra jak pampki, a po drugie bo pampersach, nawet wiekszym rozmiarze, mój słonik miał od gumek strasznie czerwone znaki na tłustych nózkach... huggiesy chyba mają luźniejsze gumki to az takich nie ma...

reklama
Kacka w szpitalu jak byliśmy tak załatwiły piguły;dupcię miał tak odparzoną,strupki mu się nawet porobiły,że aż się poryczałam jak to zobaczyłam,leżał w inkubatorze i nie mogłam tego widzieć wcześniej bo był w pieluszce i sama nie mogłam go przewijać,oczywiście był dym,a ta jedna na to ,ze dzieci tak mają:szok:,chyba jej!w każdym bądź razie teraz żadne pieluchy ani chusteczki mu nie straszne!a na te odparzenia pomógł tormentiol!teraz ma śliczną,zadbaną pupcie!

Jeśli chodzi o chusteczki to teściowa kupiła mi 6-ciopak CLINIC Dzidziuś Sensitive - i muszę przyznać, że są naprawdę bardzo fajne ...

my też używamy Dzidziusiów i tez je sobie chwalę. choć chyba wolę te niebieskie, niż sensitive - te są baaardzo mokre i jakieą takie śliskie :baffled:

Ja używam chusteczek z Rossmanna, sensitivów. Te sprawdziły się nam najlepiej. Mają taką stukturę-fakturę gąbeczkowatą. W 2-pakach wychodzi po 4 zł. z hakiem za paczkę.

Igi tez już wyrósł z "2" huggiesów i teraz zacznemy "trójki".

No i chusteczki - teraz używamy huggies te "pure" bezzapachowe. Nie są śliskie, ale jakieś dziwne :baffled: a najlepsze jak dotąd to są Pampers "Clean&Play" takie w pomaranczowym opakowaniu, są mniejsze niż zwykłe chusteczki, ale wygodniej się ich używa przez to, no chyba, że jest jakaś katastrofa na plecach, to lepiej użyć większych chusteczek :sorry2:;-)

reklama
Ja tu wyprobowalam rozne chusteczki te tansze wersje tez ale albo mala miala uczulenie albo jedne smierdzialy tak, ze od razu wyladowaly w koszu. Tu pojawily sie nowe chusteczki NIVEA Soft&Cream i sa rewelacyjne szkoda tylko, ze bardzo trudno je dostac.

Do góry