reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ABC bobasowej pielęgnacjii.........

YULKANA to Anetas napisała na wątku polecam/odradzam :happy2:

Ja polecam krem OPTIDERM na ciemieniuche..
Wystarczy posmarowac newralgiczne miejsca dwa dni pod rzad (duzo tego nalozyc na skore glowy, potrzymac kilka godzin) i po klopocie..

reklama
Yulkana - ja oliwkuję codziennie przed kąpielą i masuję główkę miękką szczoteczką przez kilka minut - Julcia baaaardzo to lubi :-)

nie wiem prawdę mówiąc czy to Aneta napisała,bo sama przetestowałam,pediatra mi poleciła ten linomag ,no i jest do bani!
dzięki za pomoc
też smarujemy i szczotkujemy ale to nic nie daje,nie ma Kacper dużo tego ale wkurza mnie to!

1.Dziewczyny ile macie poziomow spania w lozeczku? kiedy mnw zmienia sie na nizszy poziom?

2. Mozecie polecic jakis fajny plyn/mydlo do kapieli dzieciaczkow? my uzywamy oilatum ale jest jednak bardzo drogie i zastanawialam sie czy juz powoli nie moglabym myc malej w czyms tanszym ale dobrze sie sprawdzajacym....
a czy uzywacie szamponu?

3. Kiedy mnw przechodzi sie na spacerowke? bo moja mala coraz mniej chce spac w gondoli na spacerach, coraz bardziej obserwuje i coraz czesciej po jakims czasie uderza w syrene...a jak ja wezme tak wozkiem do dolu na 2 kola ze widzi bardziej to sie uspokaja:baffled:

no i mnie oilatum się skończyło :-(w aptece mieli tylko małe opakowanie więc kupiłam Skarb Matki - płyn nawilżający do kąpieli z oliwką - wypróbowałam, nam się sprawdził :tak:
Lili ma wysypkę po kosmetykach J&J i Penaten
kupuję na razie tylko dla niej Bambino i Skarb Matki i jest dobrze

a ten skarb matki ile kosztuje? juz nie trzeba po tym stosowac kremow i oliwek jak rozumiem?

A co z szamponem?

thx:-)

od 10 do 25 zł w zależności od produktu, ten płyn 12 zl
ja już po tym smaruję tylko szyjkę, bo Lilcia ma podwójną brodę :-D i okolice pieluszkowe i skóra jest ładna, ale to pewnie też zależy od dziecka, bo czasem trzeba posmarować
szamponu jeszcze nie stosuję, tylko masuję główkę tym płynem
szampon zacznę stosować niedługo

reklama
Mozecie polecic jakis fajny plyn/mydlo do kapieli dzieciaczkow? my uzywamy oilatum ale jest jednak bardzo drogie i zastanawialam sie czy juz powoli nie moglabym myc malej w czyms tanszym ale dobrze sie sprawdzajacym....
a czy uzywacie szamponu?

3. Kiedy mnw przechodzi sie na spacerowke? bo moja mala coraz mniej chce spac w gondoli na spacerach, coraz bardziej obserwuje i coraz czesciej po jakims czasie uderza w syrene...a jak ja wezme tak wozkiem do dolu na 2 kola ze widzi bardziej to sie uspokaja:baffled:

co do kąpieli - ja używam Nivea Baby - jest super :-)
to samo pytanie mnie nurtuje jeśli chodzi o spacerówkę, szczególnie, że (jak możecie sobie wyobrazić moją 74-centymetrową modelkę) za chwilę nie zmieści mi się w gondoli, choć mam dość długą...

Do góry