reklama
m_j
Mamy październikowe 2007
Ja także podobnie jak majako i Diana używam NIVEA BABY do kąpieli (żel do ciała i włosków) - ten klasyczny...Jeśli chodzi o pielęgnację po kąpieli - używam także NIVEA BABY - krem pielęgnacyjny...Mam jeszcze oliwkę NIVEA BABY - ale szczerze mówiąc jeszcze jej nie stosowałam..bo prawdę mówiąc nie wiem od kiedy powinnam...coś kiedyś słyszałam, że oliwki stosuje się później..A wy wiecie kiedy..? Czy normalnie można już..?
Jeśli chodzi o łóżeczko to mam tradycyjne z dwoma poziomami..
O spacerówce...tez o tym myślałam i chyba zdecyduje się dopiero na spacery wiosenne..jakoś nie mam zaufania, że małej będzie ciepło..a ten pokrowiec na nóżki jakiś taki duży mi się wydaje, że ona to by się w nim utopiła chyba...Więc na razie zostanę przy gondoli na zimę...
majako - twója córeczka już ma 74cm..??? uff...kawał kobiety..ja dopiero zaczynam wychodzić z ciuszków na 62cm.. i tak mi się wydaje, że jest duża i szybko rośnie..;-)
Jeśli chodzi o łóżeczko to mam tradycyjne z dwoma poziomami..
O spacerówce...tez o tym myślałam i chyba zdecyduje się dopiero na spacery wiosenne..jakoś nie mam zaufania, że małej będzie ciepło..a ten pokrowiec na nóżki jakiś taki duży mi się wydaje, że ona to by się w nim utopiła chyba...Więc na razie zostanę przy gondoli na zimę...
majako - twója córeczka już ma 74cm..??? uff...kawał kobiety..ja dopiero zaczynam wychodzić z ciuszków na 62cm.. i tak mi się wydaje, że jest duża i szybko rośnie..;-)
fiolka
Mamy październikowe 2007
Ja tez do kąpieli używam Nivea Baby "żel do mycia ciała i włosków" na zmianę z Oilatum, co jakis czas smaruje (głównie w fałdkach) kremem Emolium
Paulinek
Styczniowe mamy'08
Kaczusiu ja tu wyczailam cos podobnego do oilantum - Galenco baby care huile de bain peaux normales a seches. Wlewa sie troche do wody pô ok 5 min kapieli. Nie uzywa sie zeli do mycia i nie pluka, jedynie wyciera delikatnie. My sobie chwalimy
my się kąpiemy w Oliatum, ciałko myjemy tym żelem Nivea Baby (nutri sensitive) do ciała i włosków,ale do mycia od początku włosów używamy szamponu też NB.. już położne w szpitalu nam kazały, bo Milenka czuprynę ma taką gestą, że trzeba ją było szamponem myć od narodzin... Buźkę, ze względu na tworzące się u Milenki drobne krostki od zasychającego mleczka, pediatra kazała "szorować" wacikami potartymi mydłem Bobas, potem pankę z pysia zetrzeć wacikiem w wodą. Odkąd tak przemywam rano i wieczorem, po krostkach nie ma śladu
Na ciałko i buźkę narazie nie stosuję smarowideł i kremów, tylko jak idziemy na spacer w mrozik to stoujemy NB "krem na każda pogodę" i jak Milenka się zadrapie pazurkiem, to zadrapania smaruję maścia Bepanthen i znikają w kilka godzin.
Na ciałko i buźkę narazie nie stosuję smarowideł i kremów, tylko jak idziemy na spacer w mrozik to stoujemy NB "krem na każda pogodę" i jak Milenka się zadrapie pazurkiem, to zadrapania smaruję maścia Bepanthen i znikają w kilka godzin.
Rudson
Mamy październikowe 2007
Milenka ma straszne uczulenie na chusteczki z pampersa sensitive zresztą tak samo jak na pampersy z pampersa
hmmm a u nas z kolei tylko pampersy zdaja egzamin ( nie probowala jeszcze jakis tanszych ...ale tu nie ma zbytniego wyboru)...tak samo tylko pappers sensitive (chusteczki) nie powoduja podraznien...co dziecko to inna skorka ...u nas po chusteczkach huggies maly mial cala czerona pupcie...tak samo po innych chusteczkach z papmersa (perfumowanych)...wiec maly "delikatnis" bedzie mial tylko sensitive :-)
reklama
U nas pampersy huggies zdają egzamin
i chusteczki też tylko w tych chustkach
nie podoba mi się to że są takie "twarde"
Używamy chustek z dzidziusia- 1zł tańsze od pampersa
albo bambino tak jak oliwki bo na inna też ma uczulenie
Po chusteczkach z pampersa ma takie wielkie
krosty choćby po ospie na pipci i czerwony tyłek
i chusteczki też tylko w tych chustkach
nie podoba mi się to że są takie "twarde"
Używamy chustek z dzidziusia- 1zł tańsze od pampersa
albo bambino tak jak oliwki bo na inna też ma uczulenie