reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ABC bobasowej pielęgnacjii.........

Ja teraz uzywam do mycia Oli i Maciusia la roche posay lipikar - niestety nie tanie, ale moje dzieci mają atopową skórke, więc nie mam wyjścia. A do smarowania chyba emolium...nie takie drogie a nie podrażnia. Polecam.

reklama
Ja także podobnie jak majako i Diana używam NIVEA BABY do kąpieli (żel do ciała i włosków) - ten klasyczny...Jeśli chodzi o pielęgnację po kąpieli - używam także NIVEA BABY - krem pielęgnacyjny...Mam jeszcze oliwkę NIVEA BABY - ale szczerze mówiąc jeszcze jej nie stosowałam..bo prawdę mówiąc nie wiem od kiedy powinnam...coś kiedyś słyszałam, że oliwki stosuje się później..A wy wiecie kiedy..? Czy normalnie można już..?

Jeśli chodzi o łóżeczko to mam tradycyjne z dwoma poziomami..

O spacerówce...tez o tym myślałam i chyba zdecyduje się dopiero na spacery wiosenne..jakoś nie mam zaufania, że małej będzie ciepło..a ten pokrowiec na nóżki jakiś taki duży mi się wydaje, że ona to by się w nim utopiła chyba...Więc na razie zostanę przy gondoli na zimę...

majako - twója córeczka już ma 74cm..??? uff...kawał kobiety..ja dopiero zaczynam wychodzić z ciuszków na 62cm..:-p i tak mi się wydaje, że jest duża i szybko rośnie..;-)

Ja tez do kąpieli używam Nivea Baby "żel do mycia ciała i włosków" na zmianę z Oilatum, co jakis czas smaruje (głównie w fałdkach) kremem Emolium

Kaczusiu ja tu wyczailam cos podobnego do oilantum - Galenco baby care huile de bain peaux normales a seches. Wlewa sie troche do wody pô ok 5 min kapieli. Nie uzywa sie zeli do mycia i nie pluka, jedynie wyciera delikatnie. My sobie chwalimy:tak:

my się kąpiemy w Oliatum, ciałko myjemy tym żelem Nivea Baby (nutri sensitive) do ciała i włosków,ale do mycia od początku włosów używamy szamponu też NB.. już położne w szpitalu nam kazały, bo Milenka czuprynę ma taką gestą, że trzeba ją było szamponem myć od narodzin... :tak: Buźkę, ze względu na tworzące się u Milenki drobne krostki od zasychającego mleczka, pediatra kazała "szorować" wacikami potartymi mydłem Bobas, potem pankę z pysia zetrzeć wacikiem w wodą. Odkąd tak przemywam rano i wieczorem, po krostkach nie ma śladu :tak:
Na ciałko i buźkę narazie nie stosuję smarowideł i kremów, tylko jak idziemy na spacer w mrozik to stoujemy NB "krem na każda pogodę" i jak Milenka się zadrapie pazurkiem, to zadrapania smaruję maścia Bepanthen i znikają w kilka godzin.

Diana my stosujemy zimowy krem ochronny z Perfecty. I on jest już z filtrem UV. Co prawda na opakowaniu jest zalecenie od 7 miesiąca, ale lekarka nie widziała przeciwwskazań.

Milenka ma straszne uczulenie na chusteczki z pampersa sensitive zresztą tak samo jak na pampersy z pampersa :-D

Milenka ma straszne uczulenie na chusteczki z pampersa sensitive zresztą tak samo jak na pampersy z pampersa :-D

hmmm a u nas z kolei tylko pampersy zdaja egzamin ( nie probowala jeszcze jakis tanszych ...ale tu nie ma zbytniego wyboru)...tak samo tylko pappers sensitive (chusteczki) nie powoduja podraznien...co dziecko to inna skorka :-D...u nas po chusteczkach huggies maly mial cala czerona pupcie...tak samo po innych chusteczkach z papmersa (perfumowanych)...wiec maly "delikatnis" bedzie mial tylko sensitive :-)

reklama
U nas pampersy huggies zdają egzamin
i chusteczki też tylko w tych chustkach
nie podoba mi się to że są takie "twarde"
Używamy chustek z dzidziusia- 1zł tańsze od pampersa
albo bambino tak jak oliwki bo na inna też ma uczulenie

Po chusteczkach z pampersa ma takie wielkie
krosty choćby po ospie na pipci i czerwony tyłek

Do góry