reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ABC bobasowej pielęgnacjii.........

Ja też mam ten problem. Ale konsekwentnie i cały czas układam do spania na boku, raz na jednym, raz na drugim... zobaczymy

reklama
Widze, ze wszystkie malenstwa tak maja :-) moja mala tez woli prawa strone od lewej wiec jak jak dlade do lozeczka to zawsze staram sie ja przekrecic tak by patrzyla w druga. Tylko tak jak mowi Anetas to walka z wiatrakami bo po kilku minutach i tka jest po swojemu :sorry2: Jak uloze kocyk z prawej strony by sie nie obracala to tak kombinuje ze w koncu laduje glowka w kocyku i sie dusi, ale lezy na swojej ulubionej stronie :sorry2::blink:

Czy któreś z naszych październikowych dzieci ma jeszcze pępuszek? Magdalenka skończyła dzisiaj 5 tygodni, a kikucik dalej siedzi:wściekła/y:

U nas kikut odpadł już w drugim tygodniu - o ile dobrze pamiętam to w 10 dobie. Może powinnmaś skonsultować to z lekarzem. Trzeba powąchać, czy nie śmierdzi - jeśli jest jakiś niemiły zapach to koniecznie do lekarza. Może powinnaś więcej spirytusu stosować tak, żeby troszeczkę wleciało pod kikucik i potem osuszyć gazikiem.

do położnej bym się wybrała albo zadzwoniła niech przyjdzie (przecież to jej praca ) żeby zalapisowała i wtedy szybciej odpadnie :tak:

zamówiłam fridę bo ta cholerna gruszka doprowadza mnie do szaleństwa....jak tylko przyjdzie pocztą to gruszka wyląduje głęboko w koszu !!!!!!!!!!!!!!!!!!!:wściekła/y:

reklama
U nas kikut odpadł już w drugim tygodniu - o ile dobrze pamiętam to w 10 dobie. Może powinnmaś skonsultować to z lekarzem. Trzeba powąchać, czy nie śmierdzi - jeśli jest jakiś niemiły zapach to koniecznie do lekarza. Może powinnaś więcej spirytusu stosować tak, żeby troszeczkę wleciało pod kikucik i potem osuszyć gazikiem.

do położnej bym się wybrała albo zadzwoniła niech przyjdzie (przecież to jej praca ) żeby zalapisowała i wtedy szybciej odpadnie :tak:

arabella a jak dokladnie robisz przy pielegnacji pepka?
i nie denerwuj się bo nam tydzien temu odpadl :)

Nie śmierdzi. Kikucik jest króciutki (równo z brzuszkiem albo i krótszy), ale staram się trochę podważyć i tam leję ten spirytus.
Położnej mówiłam w zeszłym tygodniu, wczoraj oglądał lekarz i stwierdzili, że jak suchy to może być. W sumie to się nie denerwuję, bo już to przerabiałam z Michalinką - jej odpadł jak miała równo 6 tygodni (a już nas straszyli chirurgiem)

Do góry