reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

A może są jakieś mamusie lub przyszłe mamusie z Legnicy??

Banbino widać że to końcóweczka ciąży......co do wyboru szpitala to ci nie pomogę, jednak skoro chodzisz do Janigi to i poród powinnaś mieć ok w legnickim szpitalu....warunki jakie są takie są, przy obecnej sytuacji finansowej szpitali nie ma się co dziwić.
No a o Janidze słyszałam wiele dobrego, co prawda ciężko się z nim rozmawia bo jest taki mrukliwy ale specjalistą jest ponoć dobrym:sorry:

A my w nocy mieliśmy znów atrakcje, tym razem Paula sobie porzygała:eek::eek: Był to chyba skutek zjedzonego wieczorem jabłka ze skórką:baffled:. Dziś już w porządku i z nią i z Adasiem:tak:

reklama
Banbino napisz coś więcej o sobie o tym jak przebiega(ła) ciąża, czy wiecie co będziecie mieli, czy jednak czekacie na niespodziankę:sorry:

Ciąża przebiegała według mnie ok nie miałam jakiś dolegliwości nie plamiłam nie miałam bóli brzucha ,dopiero w gabiniecie u dr Janigi dowiedziałam się że jest zagrożenie wcześniejszego porodu ponieważ mam skracającą szyjkę macicy i małe rozwarcie to było w 24 tyg więc założył mi pessar zalecił leżenie w łóżku i zapisał leki , niestety po tych lekach czuję się okropnie bo ręce trzęsą mi się jak u pijaczki :) ale to jeden ze skutków ubocznych . Najważniejsze jest to że udało mi się donosić chociaż mam przeczucie że do terminu nie wytrzymam,zobaczymy co powie na wizycie w poniedziałek .Co do płci maluszka to jest jedna wielka niewiadoma w 21 tygodniu byłam na USG 3D w Feminie no i powiedzieli że na 100% dziewczynka , a dr Janiga przy ostatniej wizycie wypatrzał ptaszka :-) i twierdził że też jest pewnien na 100% więc nie wiem komu wierzyć .

Dziewczyny ilu osobowe są sale ?? i czy w salach są łazienki ?? Ciekawa jestem jak wygląda ta nieszczesna porodówka ...

Banbino faktycznie już końcóweczka:-) a z tą płcią to nieźle, chcąc nie chcąc i tak bedziecie mieli niespodziankę:tak: chociaż ponoć to jest tak, że z dziewczynką można się pomylić, bo mogły się jeszcze jąderka nie zstąpić, a jak już wypatrzył ptaszka to ja jednak stawiałabym na chłopca:tak:

Z wyborem szpitala, hm... z opisu ten w Wałbrzychu jest całkiem przyzwoity a już to ZZO bezpłatne to w ogóle szok, jedyny minus to właśnie ta odległość:tak:

W Legnicy sale są 3-osobowe i łazienka jest niestety na korytarzu:baffled: ja leżałam jeden dzień na takiej sali i naprawdę miałam spory kawałek do przejścia. Ale tak jak pisałam wcześniej, udało nam się załatwić pokój rodzinny - 1-osobowy i tam to już jest naprawdę super, łazienka w pokoju, telewizor, łóżko zwyczajne, nie szpitalne, komody, przewijak, stolik, fotele, mąż mógł być ze mną od rana do wieczora:tak: Wtedy ciężko było zdobyć taki pokój (jest ich 4) bo były bezpłatne i po prostu brało się go na zasadzie kto pierwszy ten lepszy. Nie wiem jak jest teraz, ale ponoć jest jakaś niewielka opłata i może być łatwiej:confused:

Co do tego leku to mi też go zaaplikowano gdy w 8 miesiacu trafiłam na patologię i objawy miałam po nim te same:baffled: ale najważniejsze, że dotrwałaś do teraz:tak: no i zdaj nam relację po wizycie w poniedziałek:-)

O porodówce napiszę coś później bo teraz muszę lecieć, miłej niedzieli:-)

Hej Hej Hej :-)

Teraz musze pisać na dwóch wątkach :baffled: jestem w troszkę głupiej sytuacji ale mam nadzieje że pogodze mój czas na p[isanie w jednym i w drugim:tak::-)

Witam nową przyszłą mamuśke z Legnicy, a jednak jest nas więcej:cool2:

Dobra to teraz trochę o porodówce;-)
Najpierw trafisz na izbę przyjęć, zbadają cię, zadają mnóstwo pytań i jeżeli akcja porodowa będzie już rozpoczęta to przejdziesz do pokoju przedporodowego. Są tam trzy łóżka, przy każdym aparat KTG. Leżeć nie musisz, do dyspozycji są materace, piłka, worek sako, krzesełko porodowe. Pokój jest mały, ale obok jest długi korytarz na którym można z tego korzystać. Co jakiś czas położne kładą Cię do łóżka i robią zapis KTG i już na łóżku do porodu sprawdzają rozwarcie. A na samej porodówce są trzy stanowiska przedzielone murkami, w końcu sali kącik dla maleństwa, gdzie się je waży, mierzy itd. Aha i wyłożona jest ciemnozielonymi kafelkami:-) To chyba tyle:confused: chyba, że chcesz jeszcze coś wiedzieć:-)

Agata znajdziesz czas, znajdziesz:-) Fajne zdjęcie dziewczynek w podpisie:tak: No i gratulacje za 3ooo posta;-):-)

A my wczoraj wracając z imprezki znaleźliśmy stówkę:-D ale fajowo:-)

Ewelina miłej jazdy jutro życzę:-)

Agata pisz jak najwięcej, dasz radę!!

No Agnieszka opisała porodówkę jakby tam wczoraj była, no i kolor kafelek:-D;-) Zapomniałaś dodać informację o popękanym linoleum na korytarzu:-D:-D:-D
A z tą stówką fajowo:tak::tak::tak:

Co do jazdy to mam odwołaną....:sorry2:

Dzięki Agula76 za opis :) pewnie miałabym jeszcze jakies pytania ale dzisiaj miałam bardzo pracowity dzień i ledwo żyję no i okazało się że mój lekarz zrobił sobie urlop więc nici z wizyty szkoda tylko że nic nie wspomniał ostatnim razem :baffled:. Strasznie męczące te ostatnie tygodnie ledwie chodze i tylko bym spała :-) ... Pozdrawiam wszystkie legnickie mamuśki :)

reklama
Hej na zamkniętym zapanowała cisza :sorry2: niewiem dlaczego,gdzie sie te dziewczyny podziewają, ale widze ze to że nasz stary wątek kwitnie:tak::-) superr

banbino a z jakiej części miasta jesteś :confused:

Aga fajnie z tą stówką:tak: PS napewno ja ją zgubiłam jak byłyśmy na sacerku:-p:-D Dzięki za tego tygryska:cool2:

A mnie dopadł katar,mam zatkany nos i wogle jais dół mnie łapie:baffled
:

Do góry