reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

9 miesięczne dziecko nie chce butelki

Mam dwójkę dzieci i oboje nie chcieli butelki. Synek odstawiony od piersi na rok, bez żadnego problemu. Picie podawałam w kubeczku, od 6-go miesiąca, łącznie z początkiem rozszerzania diety. Pił tylko wodę, mleka pić nie chciał.

Córka odstawiona od piersi na 14 miesięcy. Trochę pomarudziła za mlekiem pierwsze 2 dni, a później zaczęła pić z kubka, tylko na śniadanie. Dalej pije, a ma zaraz 2 lata.

W bidonach mają tylko wodę. Synek tak naprawę załapał bidon dopiero na 1,5 roku - wcześniej pił z otwartego kubka. Córka wcześniej, bo przy nim się nauczyła.

9-miesięcznemu dziecku nie wprowadziłabym butelki. Zanim się przyzwyczai to trzeba będzie oduczać, a już jest na tyle duże, że może z kubka pić. A zostając z kimś innym zje ten posiłek stały.

reklama
Witajcie, mam problem z moją córką. Ma 9 miesięcy i nie chce pić z butelki. Cały czas karmiona piersią. Od 4 miesiąca próbuje mała nauczyć do butelki ale niestety bezskutecznie. Od urodzenia nie chciała również smoczków ani w późniejszym czasie gryzakow. Obiadki deserki zaczęła jeść dopiero w 6 miesiącu. Gdy tylko podaje smoczek albo butelkę pojawia się odruch wymiotny. Dajcie znać jak wprowadzałyscie u swoich dzieci butelkę. Niedługo przyjdzie czas na odstawienie od piersi i boję się co będzie dalej
Moja córka nie chciała butli i nie dałam rady ja przyzwyczaić. Pierś była co max 3h. Sama odstawiła się na 9.5mies. Teraz ma rok i pije głównie z butelki, takiej zwykłej. B.box czasami wieczorami.

Do góry