reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

...

Katy83

Zaangażowana w BB
Hej dziewczyny... Na badaniach prenatalnych wyszło mi nt 2.4mm przy clr 6.43mm i dwunaczyniowa pepowine

Ostatnia edycja:
reklama
Na pierwszy rzut oka nie wygląda to dobrze, ale znam zdrowe dzieci z gorzej "rokujących" badań prenatalnych:-). Ja bym zrobiła test Nifty czy Harmony za ok. 14dni będziesz mieć wyniki konkretne, bo PAPPA to tylko badanie przesiewowe.

Z tymi badaniami PAPPA to różnie bywa u mnie wyszły nieciekawie miałam mieć wykonana amniopunkcje ale ze względu na ryzyko poronienia nie poddałam się amniopunkcji urodziłam zdrowego chłopca
Pisze Ci bo te testy PAPPA nie są według mnie wiarygodne

Nifty albo Harmony. Na pappienie ma co polegać. Są jakieś inne markery?? Jak serce i inne parametry??
Znam osoby, których dzieci miały dużo gorsze wyniki i były zdrowe mimo, iż pappa dawała wysokie ryzyko i niestety przeciwnie, super wyniki a dzieci chore. Pappa to tykko statystyka..
Jak Nifty wyjdzie źle, to amnio i tak powinnaś zrobić.

Odpowiedz sobie na pytanie - czy jak amniopunkcja wyjdzie źle, to usuniesz ciążę?
Jeśli odpowiedź brzmi tak - to ją zrób, jeśli brzmi nie - to nie warto ryzykować poronienia.

amnio, czy raczej wkłucie do pobrania płynu jest robione pod kontrolą usg, boli tyle co ukłucie. najważniejsze to się nie stresować i nie wyobrażać sobie za bardzo, co będzie i jak. Mieć fachowego lekarza. Lepiej wiedzieć, niż do 9 miesiąca trwać w niepewności i stresie. pozdrawiam.

Na pierwszy rzut oka nie wygląda to dobrze, ale znam zdrowe dzieci z gorzej "rokujących" badań prenatalnych:-). Ja bym zrobiła test Nifty czy Harmony za ok. 14dni będziesz mieć wyniki konkretne, bo PAPPA to tylko badanie przesiewowe.

Na Nifty czeka sie 9 dni roboczych. Ja właśnie oczekuje

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry