reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

8 tyg.ciąży a brzuszek...

Dzieki za słowa otuchy. Chyba trochę panikuję. To dlatego, ze 5 lat temu poroniłam, ale wtedy to byl dla mnie szok. 1 dnia dowiedzialam sie o ciazy, a 2 jyz jej nie mialam, wiec moja glowa byla w wielkim szoku. I dopiero po pol roku przezywalam poronienie. Dopiero wtedy do mnie to doszlo, wiec teraz jest ogromny steach. Chociaz bywa taki dzien, ze nie mysle calymi dniami o tym, ze jestem w ciazy. I to mi ulatwia. Chociaz teraz duzo odpoczywam, wiec nie piwinno nic sie stac.

reklama
Dzieki za słowa otuchy. Chyba trochę panikuję. To dlatego, ze 5 lat temu poroniłam, ale wtedy to byl dla mnie szok. 1 dnia dowiedzialam sie o ciazy, a 2 jyz jej nie mialam, wiec moja glowa byla w wielkim szoku. I dopiero po pol roku przezywalam poronienie. Dopiero wtedy do mnie to doszlo, wiec teraz jest ogromny steach. Chociaz bywa taki dzien, ze nie mysle calymi dniami o tym, ze jestem w ciazy. I to mi ulatwia. Chociaz teraz duzo odpoczywam, wiec nie piwinno nic sie stac.
Tak trzymaj. Na marną otuche. Czesto pierwsza mloda ciaze organizm usuwa. Teraz jestes starsza i z dnia na dzien bedziesz rosla:-)

Naucz się cieszyć tym co masz, maluszek odczuwa twoje niepokoje i strach. Będzie dobrze. A to forum jest po to żeby się wspierać.

Spokojnie, ja nie czułam żadnych objawów po za sennością, ale i tak pracowałam do 8 miesiąca do godziny 18 i to z dziećmi, czułam się ogólnie dobrze. Brzuszek dostałam pomiędzy 7-8 miesiącem ciąży, więc u Cięcie też będzie prędzej czy później. Na zdjęciu brzuszek dzień przed porodem, synek urodził się jeden dzień przed terminem, ważył 3460g. Przytyłam łącznie ok 8 kg. Wychodząc ze szpitala ważyłam 1 kg mniej niż przed ciążą, więc wielkość brzuszka o niczym nie świadczy :tak:

Załączniki

• IMG_20180313_203052.png
    IMG_20180313_203052.png
    270,1 KB · Wyświetleń: 311
Jesli to twoja pierwsza ciąża to bądź spokojna.
Ja jestem w 16 tygodniu i dopiero zaczyna się coś pokazywać :) Ale nie jestem też szczupła :)

Z tym usg to jakiś mit. Ja chodzę co prawda prywatnie , ale mam co 5 tygodni i nic się nie dzieje :)

Nie no ona chce brzuch w 8 tyg kobiety skąd wy się bierzecie?:D
Dziecko ma 2 cm.
Ja połowę ciąży nie czułam się jak w ciąży.
A brzuch pojawił się dopiero w 20 tyg serio;).Wyluzuj;)

Witam.
Jestem w 8 tyg.ciąży i w ogóle nie czuję po brzuchu, że jestem w ciąży. Czy to normalne?
Nie mam za wiele objawów prócz tego, że chodzę wcześniej spać i raz mam twarde piersi i bolą, a raz miekkie jak przed ciążą.
Wizyte u gina mam dopieo 29.03 a usg na 12 tyd. Mam jakies obawy. I nie wiem czy wczesniej orywatnie nie zrobie usg, ale tez nie wiem, bo slyszalam, ze nie mozna tak czesto usg robic, a jamialam robione w 5tyg i 6.

Ja mam ciaże zagrozona I bylam w szpitalu I robili mi codziennie usg Itp, wyszlam ze szpitala poszlam do swojego ginekologa I zapytalam mu sie otwarcie czy badania ginekologiczne I usg wplywa na dziecko I czy moze cos byc nie tak z dzidzia. On odpowiedzial, ze te badania nie sa inwazyjne, wiec nie maja wplywu na to czy kobieta poroni lub czy beda jakies komplikacje z dzieckiem. :)

Nie no ona chce brzuch w 8 tyg kobiety skąd wy się bierzecie?:D
Dziecko ma 2 cm.
Ja połowę ciąży nie czułam się jak w ciąży.
A brzuch pojawił się dopiero w 20 tyg serio;).Wyluzuj;)

Nie ona! Tylko autorka tematu! Zwracasz się do kogoś czy co robisz? I właśnie skąd Ty się wzięłaś bo co post to gorzej. Szacunku trochę bo każdy może mieć jakieś wątpliwości i pytania i po to jest forum. Autorka tematu ma jakieś obawy j chciała się nimi podzielić o uzyskać wsparcie.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

reklama
Ja miałam wrażenie na początku jakbym miała wzdęcia, ale faktycznie brzuch pojawił sie około 6 miesiąca także na brzuch spokojnie czekaj;) ja tez nie mogłam sie doczekać az sie pokazał [emoji23]

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Do góry