Witam. Wczoraj byłam u ginekologa z ostatniej miesiączki wychodzi mi 8 tydzień ciazy na badaniu ginekolog powiedziała mi że z usg wyszło jej 5 tydzień ciąży i brak zarodka, tylko ciałko żółte jest. Kazała mi jeszcze raz zrobić bete i za tydzień mam przyjść do niej.. nie wiem co myśleć o tym. Za bardzo nic mi nie powiedziała. Tylko tyle że owulacja mogła być kilka dni później. Ale zastanawia mnie te 3 tyg różnicy między OM i usg, no i brak zarodka . Pomóżcie
reklama
Ja nie bardzo rozumiem czego Ty nie rozumiesz ? W ciążę nie zaszłaś podczas OM tylko mniej więcej dwa tygodnie później, albo i trzy. Tak jak powiedziała lekarka, owulacja mogła się przesunąć. Moim zdaniem jest jeszcze za wcześnie, żeby coś zobaczyć. Dziewczyny chodzą zazwyczaj do ginekologa pierwszy raz między 6-8 tygodniem. Daj sobie i dziecku czas. Zrób betę, najlepiej powtórz po 2-3 dniach i za tydzień idź na kolejną wizytę
N
Natuś_ka
Gość
Jeśli owulacja się przesunęła co często się zdarza przy długich i nieregularnych cyklach to może być rozbieżność między om a wielkością ciąży na USG, 3 tygodnie to sporo ale jeszcze może się wszystko zmienić, powodów jest kilka, od późnej owulacji po puste jajo płodowe, ciąża biochemiczna itp. Narazie czekaj na rozwój sytuacji i nie nastawiaj się na najgorsze, trzymam kciuki.Witam. Wczoraj byłam u ginekologa z ostatniej miesiączki wychodzi mi 8 tydzień ciazy na badaniu ginekolog powiedziała mi że z usg wyszło jej 5 tydzień ciąży i brak zarodka, tylko ciałko żółte jest. Kazała mi jeszcze raz zrobić bete i za tydzień mam przyjść do niej.. nie wiem co myśleć o tym. Za bardzo nic mi nie powiedziała. Tylko tyle że owulacja mogła być kilka dni później. Ale zastanawia mnie te 3 tyg różnicy między OM i usg, no i brak zarodka . Pomóżcie
Patrycja35
Fanka BB :)
Mi sie pokazal zarodek z serduszkiem prawie w 8 tyg.wiec luzik
Magdalenams
Ja miałam taką sytuację. Poszłam do ginekologa z lepszym USG i wszystko było tak jak wyliczylam. Postaraj się na spokojnie poczekać. Beta prawdę ci powie.Witam. Wczoraj byłam u ginekologa z ostatniej miesiączki wychodzi mi 8 tydzień ciazy na badaniu ginekolog powiedziała mi że z usg wyszło jej 5 tydzień ciąży i brak zarodka, tylko ciałko żółte jest. Kazała mi jeszcze raz zrobić bete i za tydzień mam przyjść do niej.. nie wiem co myśleć o tym. Za bardzo nic mi nie powiedziała. Tylko tyle że owulacja mogła być kilka dni później. Ale zastanawia mnie te 3 tyg różnicy między OM i usg, no i brak zarodka . Pomóżcie
Annaa25
Początkująca w BB
Witam tydzien temu okazalo sie ze jestem w ciazy wedlug obliczen 6 tydzien , lekarz stwierdzil po badania ze 3 , dzis tydzien po bylam u lekarza bo wczoraj moj sluz byl jakby z krwia, na badaniach niby ok ale nie bylo zarodka widac .. co robic mieszkam w DE i ci lekrze podchodza do sprawy byle jak nic nie wytlunaczy
Natalia198777
Ja ci powiem jak było u mnie . Miałam też taki śluz i z moich wyliczeń był prawie tc . Lekarz nic tez nie widział twierdził, ze narazie ok a ten śluz wg niego to resztki po zagniezdzeniu . Tydz później na bardzo dobrym usg bylo już widać zarodek i serduszko. Więc byc moze owu się opóźniła stąd różnica. Ja bym nie panikowała do puki nie ma żywej krwii i nie boli Cię brzuch to poczekaj. Kiedy masz kolejną wizytę?Witam tydzien temu okazalo sie ze jestem w ciazy wedlug obliczen 6 tydzien , lekarz stwierdzil po badania ze 3 , dzis tydzien po bylam u lekarza bo wczoraj moj sluz byl jakby z krwia, na badaniach niby ok ale nie bylo zarodka widac .. co robic mieszkam w DE i ci lekrze podchodza do sprawy byle jak nic nie wytlunaczy
reklama
Annaa25
Początkująca w BB
Wiesz juz raz poronilam dlatego sie boje , kolejna maam 25.05Ja ci powiem jak było u mnie . Miałam też taki śluz i z moich wyliczeń był prawie tc . Lekarz nic tez nie widział twierdził, ze narazie ok a ten śluz wg niego to resztki po zagniezdzeniu . Tydz później na bardzo dobrym usg bylo już widać zarodek i serduszko. Więc byc moze owu się opóźniła stąd różnica. Ja bym nie panikowała do puki nie ma żywej krwii i nie boli Cię brzuch to poczekaj. Kiedy masz kolejną wizytę?