reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

7 tc niski przyrost beta hcg

Dziewczyny, dziękuje, dzięki wam zdecydowanie wyluzowałam i spokojnie czekam na usg :) życzę zdrowia Wam i waszym dzieciaczkom :*

reklama
Moje drogie, naczytałam się internetu i byłam pewna, że bhcg ma przyrastać dwukrotnie co 2 dni przynajmniej do 12tyg ciąży. Jak w 7tc zobaczyliśmy z mężem przyrost 44% to się załamaliśmy, że już po wszystkim...wizyta u lekarza potwierdziła jednak, że wszystko ok i serduszko bije. Lekarz powiedział, że na tym etapie przyrost nie musi być 2-krotny i że mniejszy przyrost o niczym nie świadczy. Także dziewczyny, mój wniosek - nie leczmy się same czy z internetem (choć wiem, że kusi) ale radźmy się lekarzy i głowa do góry, będzie dobrze!

Moje drogie, naczytałam się internetu i byłam pewna, że bhcg ma przyrastać dwukrotnie co 2 dni przynajmniej do 12tyg ciąży. Jak w 7tc zobaczyliśmy z mężem przyrost 44% to się załamaliśmy, że już po wszystkim...wizyta u lekarza potwierdziła jednak, że wszystko ok i serduszko bije. Lekarz powiedział, że na tym etapie przyrost nie musi być 2-krotny i że mniejszy przyrost o niczym nie świadczy. Także dziewczyny, mój wniosek - nie leczmy się same czy z internetem (choć wiem, że kusi) ale radźmy się lekarzy i głowa do góry, będzie dobrze!
Nie wiem jaki Ty internet czytasz ale na żadnej znanej mi stronie nie jest napisane, że hcg powinno wzrastac aż do 12 tc. Beta zwalnia około 6000 a to znacznie wcześniej.

Cześć dziewczyny,
Czy któraś z Was tak miała, że był przyrost beta hcg poniżej normy, a mimo to ciąża rozwijała się prawidłowo? Dzisiaj mam 6 tydzień i 1 dzień, beta hcg 3516. Ostatnie badanie 3 kwietnia - 524. Mam zbadać znowu za 2 dni i dopiero we wtorek na wizytę.

Hej czy ktoś tu zagląda?
Szukam nadziei dla siebie
W poniedziałek beta 6848 a w środę 8066
Jestem 6+1, w 5+4 był sam pęcherzyk na usg.

U mnie pojawil sie pecherzyk ciazowy dopiero przy becie ponad 8000, wczesniej nic nie bylo widac, a w nim pozniej, po kilku dniach (z tego co kojarze po tygodniu) malenstwo wiec ja bym sie nie martwila. Teraz jestem w 14 tygodniu ciazy i wszystko jest ok :)

U mnie pojawil sie pecherzyk ciazowy dopiero przy becie ponad 8000, wczesniej nic nie bylo widac, a w nim pozniej, po kilku dniach (z tego co kojarze po tygodniu) malenstwo wiec ja bym sie nie martwila. Teraz jestem w 14 tygodniu ciazy i wszystko jest ok :)
A badałaś betę wcześniej ? Mnie martwi ten słaby przyrost...

reklama
Do góry