reklama
R
RenataSz
Gość
Moje drogie, naczytałam się internetu i byłam pewna, że bhcg ma przyrastać dwukrotnie co 2 dni przynajmniej do 12tyg ciąży. Jak w 7tc zobaczyliśmy z mężem przyrost 44% to się załamaliśmy, że już po wszystkim...wizyta u lekarza potwierdziła jednak, że wszystko ok i serduszko bije. Lekarz powiedział, że na tym etapie przyrost nie musi być 2-krotny i że mniejszy przyrost o niczym nie świadczy. Także dziewczyny, mój wniosek - nie leczmy się same czy z internetem (choć wiem, że kusi) ale radźmy się lekarzy i głowa do góry, będzie dobrze!
jasani
Fanka BB :)
Nie wiem jaki Ty internet czytasz ale na żadnej znanej mi stronie nie jest napisane, że hcg powinno wzrastac aż do 12 tc. Beta zwalnia około 6000 a to znacznie wcześniej.Moje drogie, naczytałam się internetu i byłam pewna, że bhcg ma przyrastać dwukrotnie co 2 dni przynajmniej do 12tyg ciąży. Jak w 7tc zobaczyliśmy z mężem przyrost 44% to się załamaliśmy, że już po wszystkim...wizyta u lekarza potwierdziła jednak, że wszystko ok i serduszko bije. Lekarz powiedział, że na tym etapie przyrost nie musi być 2-krotny i że mniejszy przyrost o niczym nie świadczy. Także dziewczyny, mój wniosek - nie leczmy się same czy z internetem (choć wiem, że kusi) ale radźmy się lekarzy i głowa do góry, będzie dobrze!
Cześć dziewczyny,
Czy któraś z Was tak miała, że był przyrost beta hcg poniżej normy, a mimo to ciąża rozwijała się prawidłowo? Dzisiaj mam 6 tydzień i 1 dzień, beta hcg 3516. Ostatnie badanie 3 kwietnia - 524. Mam zbadać znowu za 2 dni i dopiero we wtorek na wizytę.
Czy któraś z Was tak miała, że był przyrost beta hcg poniżej normy, a mimo to ciąża rozwijała się prawidłowo? Dzisiaj mam 6 tydzień i 1 dzień, beta hcg 3516. Ostatnie badanie 3 kwietnia - 524. Mam zbadać znowu za 2 dni i dopiero we wtorek na wizytę.
U mnie pojawil sie pecherzyk ciazowy dopiero przy becie ponad 8000, wczesniej nic nie bylo widac, a w nim pozniej, po kilku dniach (z tego co kojarze po tygodniu) malenstwo wiec ja bym sie nie martwila. Teraz jestem w 14 tygodniu ciazy i wszystko jest ok
Inka.85
Aktywna w BB
A badałaś betę wcześniej ? Mnie martwi ten słaby przyrost...U mnie pojawil sie pecherzyk ciazowy dopiero przy becie ponad 8000, wczesniej nic nie bylo widac, a w nim pozniej, po kilku dniach (z tego co kojarze po tygodniu) malenstwo wiec ja bym sie nie martwila. Teraz jestem w 14 tygodniu ciazy i wszystko jest ok
reklama
Ja mialam duzy przyrost, wysoka bete ale brak pecherzyka ciazowego i widocznego zarodka, podejrzenie ciazy pozamacicznejA badałaś betę wcześniej ? Mnie martwi ten słaby przyrost...
Podziel się: