reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

:-)

efka21

Fanka BB :)
Witam!!!
Jak widać jestem pierwszą przyszłą mamusią na te4j stronce. To pewnie dlatego, że nie wszystkie przyszłe mamunie są świadome szczęścia jakie je spotka w listopadzie. Ja dowiedziałam się o moim szczęściu w zeszłym tygodniu i długo szukałam w necie takiej stronki jak ta. U mnie na razie występują standardowe objawy tj. makabryczne mdłości i totalne zmęczenie. Nie mam sił wstać z łóżka, parealiżuje mnie myśl że jutro muszę wytrzymac do 18.30 w mojej stresującej pracy. Do tego wszytskiego panicznie boję się poronić, tyle się o tym mówi, a w tak wczesnej ciąży jak ja to niemalże normalka!!! Co do brzuszka to, fakt stare ciuchy robią się przyciasnawe, ale nnie wiem czy to z powodu ciązy czy zwyczajnego obżarstwa. Pozdrawiam wszystkich!! :laugh:

reklama
Witam.Ja też licząc od ostatniej @ mam gdzieś 6tydzień. Zrobiłam test i jest pozytywny.Jednak poza tym nic nie wskazuje na mój odmienny stan. Organizmn funkcjonuje normalnie. Żadnych bolesnych piersi itp... Do tego przez jakieś 5 dni plamiłam i nie bardzo wiem co teraz. Tydzień temu byłam u Pani Gi. ale nic mi nie powiedziała podobno za wcześnie.Nawet miałam robione usg..A ty już byłaś? Wybieram się teraz w piątek może już będzie coś wiadomo.Jakby co termin wypada mi też na listopad.

Dziewczyny,gratulacje na poczatek.Aby z waszymi fasolkami wszystko ok.bylo.
gratulacje205m.jpg

Witaj Mika2!
Mam nadzieję, że Ty równiez juz w krótce upewnisz się że jestes w stanie blogosławionym. Ja wczoraj byłam na pierwszej wizycie. Lekarz robił mi USG i widziałam taka maluteńką kropeczkę to ONO!!!! Mój mąz go nazwał "kropek". Na razie jestem okrutnie szczęśliwa, w zasadzie nie mam żadnych jakiś bardzo uporczywych objawów, troszkę mnie razno mdli i tak czasem mi słabo. Z tego co słyszałam i przeczytałam na tej stronce to wszytsko dopiero przede mną. Za dwa tygodnie znów ruszam do lekarza, żeby miec już pewność na 100%. Strasznie się tylko boję poronić, bo teraz jest to zjawisko nader częste. Mam nadzieję, że już w krótce będzie nas więcej na tej stonce! Pozdrawiam wszystkie mamunie, które maja terminy juz na marzec i życze powodzonka! ;D

Dzien dobry chciałam sie przywitać ;) W czwartek robiłam pierwszy tescik, a wczoraj drugi, wyszły dwie wyraźne krechy:) Jeszcze do tej pory jestem w szoku, ze w końcu sie udało. Narazie z objawów ciązowych mam powiększone piersi i dokucza mi brak apetytu. Cały czas biore luteine, a dzisiaj smigam do lekarza, bo rano miałam bezowe plamienie i sie wystraszyłam. Trzymajcie kciuki zeby wszytsko było oki.
Pozdrawiam przyszłe mamsuie:)

Witaj Dodka!!!
Jak po pierwszej wizycie??Miałas USG??? Ja mam narazie te same objawy co Ty, tylko do tego wypijam dziennie 5l. wody, co się wiąże z nieustannym bieganiem do kibelka. Ciesze sie ze dolaczasz do nas. Pozdrowionka!

Hej ja też chciałam sie z Wami przywitać!
W piatek zrobiłam test i wyszły dwie kreski.. jestem w ciąży nie mogę w to uwierzyć..bolą mnie STRASZNIE piersi i mam mdłości no i ciągle jestem głodna i zmęczona.. w sobote miną dwa tygodnie od spodziewanej miesiączki w poniedziałek idę do lekarza.. chyba nie za wczesnie co? Ty juz efka widziałaś swojego kropka a po jakim czasie? Strasznie się stresuję bo to takie ekscytujące.. udało nam się za pierwszym razem.. dam znać jak poszło...na razie trzymajcie kciuki..i pozdrawiam. :)

Droga cammi! Mam nadzieję że na Twojej pierwszej wizycie tez zobaczysz swoją komóreczkę. Mój kropek byl tak strasznie malutki i trudno go bylo zauwazyć bo u lekarza byłam w 2 tyg. od zapłodnienia i w piątym dniu spóźnionego okresu. Co do mojego samopoczucia to dzis umieram. Ledwo się zwleklam z lóżka, troszke mnie mdli i ie wiem czy uda mi sie dziś wysiedzieć w pracy cały dzionek. Fajnie się maja te mamusie, które noormalnie kończą pracę tj. ok 16. Ja niestety siedze codziennie do 19.00 i myśl o tym doprowadza mnie do szału!Biedny ten mój kropek, musi sie stresowac przez tyle godzin w ciągu dnia! Jutro za to planuję wiiiiielie leniuchowanie nic mnie nie ruszy z wyrka!!!Trzymajcie sie Panie!!!

Droga efka!
Dzięki za odpowiedź.. ja to w ogóle się z totalnej niewiedzy postanowiłam poczekać trochę bo myślałam że jak pójde wczesnie do lekarza to na pewno nic nie bedzie jeszcze wiadomo na 100%.. a Ty już w drugim tygodniu.. z moich obliczeń wynika że zaczyna sie jutro 5 tydz ale do lekarza mogę iść dopiero w poniedziałek..bo tak przyjmuje..podobnire jak Ty ledwo znoszę chodzenie do pracy, ale Ty się przynajmniej wysypiasz...a ja musze wcześnie wstawać...ale nic chyba nie jest mi w stanie zepsuć radości.. nawet te mdłości i ospałość.. musimy się jakoś trzymać.. czego Tobie i innym życzę..na razie.

reklama
No to i ja sie do Waszej listy dopisuje. Termin mam na 4 listopada z miesiączki a na 10 z USG. Poniewaz ide juz spac (ospałość mnie wykancza) to pomarudze Wam jutro :) Pozdrawiam serdecznie

Do góry