reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

500+ tylko dla zaszczepionych na COVID-19?

reklama
A jak ktoś umrze po szczepieniu czy będzie miał ciężkie powikłania to weźmiesz za to odpowiedzialność? To jest zabieg medyczny, powinien być dobrowolny i każdy wezmie za to odpowiedzialność sam.
I krzyczą, że przecież to dobrowolne, dobre sobie.
to dzieci tez nie szczepisz?
Ich szczepienia zgodnie z kalendarzem sa obowiazkowe.
Jak zachorujesz na covid i umrzesz to tez mam brac za to odpowiedzialnosc? Czy moze jak zarazisz kogos mi bliskiego i ten ktos umrze to tez wezmiesz za to odpowiedzialnosc?
Czy polozna przychodzaca do noworodkow, ktora zarazila mojego noworodka na wizycie patronazowej w moim wlasnym domu wziela za to odpowiedzialnosc?
Mozemy sie licytowac w nieskonczonosc tylko po co.

Nie uważam,że to nadużycie. Tak to zrozumiałam niestety. Dla mnie "wykluczenie z życia publicznego" równa się siedź w domu i nawet z niego nie wychodź bo możesz kogoś zarazić.
I naprawdę uważasz, ze to można porównać z komorą gazową? I męczarnią ludzi, którzy byli maltretowani, zabijani w bestialski sposób? Myśląc analogicznie lockdown porównałabyś do obozu koncentracyjnego? Mam nadzieję, że jednak nie :o

I naprawdę uważasz, ze to można porównać z komorą gazową? I męczarnią ludzi, którzy byli maltretowani, zabijani w bestialski sposób? Myśląc analogicznie lockdown porównałabyś do obozu koncentracyjnego? Mam nadzieję, że jednak nie :o
Już nie popadajmy w skrajności. Zdaje się,że trochę za bardzo wybiegłaś ze swoimi porównaniami. I na tym skończę dyskusje.

Nie mam takiej możliwości jako że szczepień ani nie stworzyłam ani w żadnej z firm produkujących szczepienia anty covid nie pracuję.

odwracając kota ogonem: Ty weźmiesz odpowiedzialność za smierć osób które zarazisz świadomie się nie szczepiąc?

I nie, nie zmuszę nikogo do szczepień. Po prostu uważam że w obecnej sytuacji epidemiologicznej osoby nie szczepiące się z wyboru powinny być całkowicie wykluczone z życia publicznego.
Co innego wykluczenie z życia publicznego, a co innego odebranie pieniędzy przyznanych na dzieci. Dlaczego dzieci, które o sobie nie stanowią mają płacić za decyzję rodziców?

Są dwa sposoby walki z pandemia : izolacja i szczepienia

Szczepienia pozwalają trochę rozluźnić obostrzenia i izolacje ale jeśli ktoś nie chce się szczepić to owszem, izolacja jest jedyną dostępną strategią

nie dlatego że chce by nieszczepieni mieli „gorzej” a dlatego że to jeden z dwóch sposobów ograniczenia epidemii
Nie uważam,że to nadużycie. Tak to zrozumiałam niestety. Dla mnie "wykluczenie z życia publicznego" równa się siedź w domu i nawet z niego nie wychodz bo możesz kogoś zarazić

Co innego wykluczenie z życia publicznego, a co innego odebranie pieniędzy przyznanych na dzieci. Dlaczego dzieci, które o sobie nie stanowią mają płacić za decyzję rodziców?
Dzieci? Te dzieci są utrzymywane przez rodziców i to rodziców finansowy obowiązek. 500 plus to pomoc rodzicom w kosztach utrzymania dzieci.

Dzieci? Te dzieci są utrzymywane przez rodziców i to rodziców finansowy obowiązek. 500 plus to pomoc rodzicom w kosztach utrzymania dzieci.
Oczywiście, że są utrzymywane przez rodziców. I nawet jeżeli podejść do tego jak do pomocy dla rodziców to dlaczego ja odbierać? Może zabierzmy bezrobotnym kuroniówki, biednym zasiłek rodzinny i obiady w szkole, bo rodzice się nie szczepią. Ja rozumiem, zakaz wstępu np. Na basen. Nie popieram, ale jestem to w stanie jakiś logicznie sobie wytłumaczyć. Ale odbieranie pomocy finansowej? Sorry, to jest poniżej jakiegokolwiek poziomu. I dziwi mnie jak wiele osób to popiera.

Swoją drogą, jak czytam niektóre komentarze to jestem przerażona zapędami niektórych osób.

reklama
Do góry