reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

500+ tylko dla zaszczepionych na COVID-19?

Mam pytanie. Pisaliście w waszych postach, że szczepionki są przebadane i zatwierdzone jako bezpieczne.
Ja mam informacje, że szczepionki są zatwierdzone, ale WARUNKOWO, bo nikt nie wie, czy są bezpieczne.

Nie mieszkam w Polsce i posiłkuje się danymi kraju, w którym obecnie mieszkam.

To jak to jest? Zatwierdzone czy zatwierdzone warunkowo? Chodzi mi o Polskę oczywiście.

reklama
Mam pytanie. Pisaliście w waszych postach, że szczepionki są przebadane i zatwierdzone jako bezpieczne.
Ja mam informacje, że szczepionki są zatwierdzone, ale WARUNKOWO, bo nikt nie wie, czy są bezpieczne.

Nie mieszkam w Polsce i posiłkuje się danymi kraju, w którym obecnie mieszkam.

To jak to jest? Zatwierdzone czy zatwierdzone warunkowo? Chodzi mi o Polskę oczywiście.
Warunkowo

Szczepionka Comirnaty otrzymała warunkowe pozwolenie na dopuszczenie do obrotu, ważne w całej UE od dnia 21 grudnia 2020 r.
O reszcie szczepionek nie wiem.

Uważam, że pandemia z dużej liczby osób wydobyła to co najgorsze. Ostatnio nawet usłyszałam tekst osoby zaszczepionej skierowany do osoby niezaszczepionej "życzę Ci, żeby ktoś z Twojej rodziny zmarł na covid. Może przejrzysz na oczy". Serio? Aż tak wierzymy w swoje racje żeby innym, obcym ludziom życzyć śmierci? W celu utarcia nosa komuś, kogo poglądy nam nie odpowiadają?
To straszne. Jedyne wytłumaczenie, że mogłaby powiedzieć coś takiego osoba, która właśnie z powodu Covid 19 straciła bliskich i jest w depresji.

To straszne. Jedyne wytłumaczenie, że mogłaby powiedzieć coś takiego osoba, która właśnie z powodu Covid 19 straciła bliskich i jest w depresji.
Nikogo nie straciła. Po prostu takie "życzenia" posłała w stronę osoby przeciwnej szczepieniom w dyskusji podobnej do tej. Bo w jej mniemaniu jedyną słuszną decyzją jest szczepienie, a Ci którzy z jakiś przyczyn się nie szczepią powinni cierpieć. Smutne, a zarazem zatrważające.

W ludziach jest zawiść nie tylko z powodu depresji. Nie można nią wszystkiego tłumaczyć. Po prostu niektórzy ludzie tacy są. Miałam duży kontakt z różnymi ludźmi (pracowałam jako kelnerka) i mogę śmiało powiedzieć, że ludzie są zawistni i cieszą się z cudzej krzywdy. Na szczęście większość jest "normalna" jednak są takie osoby.

reklama
Tak mnie naszła myśl -że wszyscy są zdania, że 500+ i szczepienie nie powinny iść ze sobą w parze.
Więc na główne pytanie - chyba jest wspólne stanowisko.
Trzeba szukać innej drogi. Zlikwidować 500+, a fundusze przeznaczyć na psychiatrię dziecięcą, co by depresji było mniej.

Do góry