reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

37 tydzien ciazy duza waga dziecka.

Dziewczyny, jestem w 37+0 mały waży 3600
Trochę się przeraziłam, lekarz powiedział, że jak nic się nie zacznie to za 2 tygodnie na wywoływanie.
Ile ważyły wasze dzieciaczki w tym tygodniu i jak poród naturalny z dużą waga dziecka?
Będę wdzięczna za wszystkie odpowiedzi.
3800 urodzona w 38 tygodniu z wagą 4230

reklama
Trochę się przeraziłam, lekarz powiedział, że jak nic się nie zacznie to za 2 tygodnie na wywoływanie.
Ile ważyły wasze dzieciaczki w tym tygodniu i jak poród naturalny z dużą waga dziecka?
Trzeba liczyć +/- 15% od tej wagi, może się urodzić mniejsze o 15% a może się urodzić o 15 % wieksze.

Ja "na szczescie" urodziłam w 38 tygodniu i syn urodził się 3850g, było ciężko, nawet nie pamiętam czy mnie nacieli czy sama pękłam. Znieczulenie podali za późno, i złapało mnie dopiero po porodzie 😎

Córka w 39+1 3400, syn 39+1 3250. Co do córki nie szacowali jakoś szczególnie wagi, ale co do syna mówili, że 3200-3300 i się sprawdziło idealnie.

Pamiętaj, że na pomiar z usg trzeba brać poprawkę ±500g.
Rodzilam w 39tc. Lekarka na porodówce robiąc usg powiedziała, że córka waży 3600g a finalnie urodziła się 2970g, więc może wcale nie być tak duży jak się w tym momencie wydaje 🙂

Mój na wizycie w 38tc 3700g na przyjęciu do porodu wyszło w 40+4, że ma 3850g a finalnie jest 4240, urodzony sn mam tylko 3 szwy ale najcięższy poród ze wszystkich trzech myślałam, że nie dam rady go z siebie wyprzeć

reklama
Ja wczoraj na wizycie w 38 i 2 dni wyszło ok. 3100g na chwilę obecną, powiedziała, ze mlody gigantem nie będzie, ale jeszcze podrośnie przez te kilka dni.
Jade w niedzielę do szpitala, a w poniedziałek planowe cc, ciekawe jak im wyjdzie w szpitalu.

Do góry