reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

37 tydzien ciazy duza waga dziecka.

Juliaf20

Zaciekawiona BB
Dziewczyny, jestem w 37+0 mały waży 3600
Trochę się przeraziłam, lekarz powiedział, że jak nic się nie zacznie to za 2 tygodnie na wywoływanie.
Ile ważyły wasze dzieciaczki w tym tygodniu i jak poród naturalny z dużą waga dziecka?
Będę wdzięczna za wszystkie odpowiedzi.

reklama
Powiem tak - mi na usg wymierzyli dziecko na 3400, urodzil sie 3900 😅 Urodzilam naturalnie, ale mnie nacieli.

Trochę się przeraziłam, lekarz powiedział, że jak nic się nie zacznie to za 2 tygodnie na wywoływanie.
Ile ważyły wasze dzieciaczki w tym tygodniu i jak poród naturalny z dużą waga dziecka?
Ja urodziłam dwoje dzieci przenoszone o dwa tygodnie, synek miał 59 cm I 4200 g, a córka 58 cm I 4100. Miałam tylko powierzchniowe pęknięcia. Porody trwały 3 I 5 h. Za to z najstarsza, gdzie ważyła 3100g, mierzyła 51cm, mocno byłam poturbowana, 2 stopień pęknięcia, problemy z blizna do dzisiaj. Także chyba aż ta waga nie robi aż tak dużo, ale ważny jest obwód miednicy i główki dziecka. Aczkowli3k koleżanka urodziła syna jako 4400 i miała xesarke, że względu na makrosomie.

Rodziłam w 41tc. Mój syn do samego porodu "podobno" ważył 3800. Urodził się 4860, poród SN bo nikt nie wiedział że jest taki duży, bez znieczulenia bo jak w końcu chcieli podać to było już za późno. Na szczęście zdążyli mnie naciąć, generalnie nie było aż tak źle. Jedynie co to straciłam bardzo dużo krwi, lekarz później mówił że gdybym im powiedziała że dziecko jest takie duże to nie mogłabym rodzić naturalnie, a ja po prostu nie wiedziałam 🤷‍♀️🤷‍♀️

Mój syn przez 2 lekarzy w odstępie 2 dni był wymierzony na 3500 i 3700. W dniu ostatniego pomiaru urodził się z wagą 3000.

Ja rodziłam naturalnie 4 razy
🩷 39t - 4315
💙 38t6d - 4000
💙 38t - 4410 przy tym porodzie, wszyscy byli w szoku, bo kilka dni przed porodem, chyba 4/5dni, ważyli małego waga wychodziła im 3400, a po urodzeniu 4410 🤡 węc na tą wagę dzieciaczków w brzuszku, trzeba brać poprawkę
💙 39t1d - 3740
Życzę powodzenia i szybkiego porodu 😘

Mi córkę na wizycie z super sprzętem pan doktor wyliczył w 36 tygodniu na 3600 urodzona 3780

reklama
Do góry