reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

28dc progesteron 15,5

Marianna728

Zaangażowana w BB
Witajcie, staramy się o drugie dziecko od maja 2020. Na razie bezskutecznie, brak owulacji, niski progesteron w każdej fazie (między 0,78-0,82). Piłam dwa miesiące zioła ojca sroki nr 3 do 17dc pózniej od 18 brałam duphaston 2x1 od 3 miesięcy. W tym cyklu jakoś jest inaczej. Od 26-28 miałam plamienia taka Kawa z mlekiem, 28 dc zrobiłam progesteron wynik 15,5 :) co mnie cieszy, znaczy że coś się ruszyło. Dzisiaj mam 29 dc i Plamienia się skończyły 🙄 martwię się, że znowu coś nie tak... Plamiłam zawsze przed okresem z dnia na dzień coraz bardziej, a teraz... 🙄 Moje cykle 32 dniowe.

reklama
A próbowałaś zrobić test? Co prawda jeszcze 3 dni do terminu@, ale jeżeli
mialas delikatne plamienie to być może było to plamienie implantacyjne.

Oby się udało :) chociaż wg laboratorium w 1 trymestrze ciąży progesteron powinien być powyżej 29,6

Wiesz co tak dokładnie to nie znam się na normach, ale tak czysto teoretycznie jeżeli dopiero była implantacja, a hormony ruszają dopiero po zagnieżdżeniu, to bardzo możliwe że progesteron dopiero wzrośnie. Najlepiej zrób za dwa trzy dni test lub betę 🙂 trzymam kciuki. Daj znać czy się udało 🙂

Dzisiaj 30 dc niestety test negatywny. Zaczynam się martwić, bo wczoraj wieczorem wyleciała mi bezbarwna wydzielina z sutków. Po stosunku miałam plamienia które znowu ustępują pomału. Sama nie wiem. Okres mam mieć 6.02 okaże się. Test w poniedziałek powinien powiedzieć już prawdę :)

Dzisiaj 30 dc niestety test negatywny. Zaczynam się martwić, bo wczoraj wieczorem wyleciała mi bezbarwna wydzielina z sutków. Po stosunku miałam plamienia które znowu ustępują pomału. Sama nie wiem. Okres mam mieć 6.02 okaże się. Test w poniedziałek powinien powiedzieć już prawdę :)
Ja bym na twoim miejscu zrobiła betę z krwi 🙂

No właśnie boję się 😂 serio. Wyciek z piersi źle wróży 😪 może prolaktyna za wysoka 🙄 ale chyba po pracy skocze na betę przynajmniej będzie czarno na białym... Nie będę wróżyła z kart tylko się dowiem jestem czy nie jestem 🤔

reklama
Do góry