reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

2 lata starań - niche

reklama
A ile wtedy bylas po ostatnim cc? Gdy zdiagnozowano nisze?
Czyli przyczyna poronien mogla byc tez ta trombofilia?
no i wydaje mi się, że zadziałało wszystko na raz, mimo wszystko pamiętaj o tym, że nisza jest też ryzykiem, bo jeśli zajdziesz w ciążę, a ona się w niej zagnieździ to wtedy masz zagrożenie życia, więc mimo wszystko lepiej spróbuj działać z naprawą. Tak jak pisałam wyżej, polecam Pomorskiego, przyjmuje prywatnie w MP Centrum Medyczne, ale na taką wizytę musisz być w pierwszej fazie cyklu

no i wydaje mi się, że zadziałało wszystko na raz, mimo wszystko pamiętaj o tym, że nisza jest też ryzykiem, bo jeśli zajdziesz w ciążę, a ona się w niej zagnieździ to wtedy masz zagrożenie życia, więc mimo wszystko lepiej spróbuj działać z naprawą. Tak jak pisałam wyżej, polecam Pomorskiego, przyjmuje prywatnie w MP Centrum Medyczne, ale na taką wizytę musisz być w pierwszej fazie cyklu
bardzo serdecznie dziekuje.
Dokladnie do tego doktora chce sie zapisac!:-) a czemu w 1szej polowie cyklu jesli mozna wiedziec ?

bo wtedy endometrium jest cienkie (złuszczone po okresie, a jeszcze nie urosło do owulacji) i najlepiej się uwidacznia wszelkie zmiany 😉
Okej. Bo ja zostalam z tym zdiagnozowana pierwszy raz na ostatniej wizycie u ginekologa a bylam dzien przed okresem. A dlugo czekals u niego na wizyte i do wizyty do zabiegu?
Pamietasz jaka grubosc miala twoja macica w miejscu tej kieszonki (RMT)??

Cześć. Z mężem staramy sie o drugie dziecko prawie 2 lata..
Jego wyniki sa w porzadku. Ja mam od “zawsze” PCOS i dlugie cykle ale owulacyjne (potwierdzone wynikiem progesteronu w 7 dpo i monitoringami) cykle.
Zaczelismy diagnostyke kilka miesiecy temu. W przyszlym miesiacu mam zabieg droznosci jajowodow ale dodatkowo lekarka zauwazyla na usg objaw niche czyli tzw. kieszonke w macicy w bliznie po cc (ciecie 4 lata temu). Faktycznie pojawily sie u mnie plamienia po miesiaczce i czasami boli mnie podbrzusze (ale akurat bole przy PCOS zdarzaja sie czesto). Dodatkowo mam macice w tylozgieciu, doczytalam ze to sprzyja niche. Macica w bliznie ma 2.6mm.
Zastanawiam sie czy ktoras z Was moze ma doswiadczenie z tym defektem? Jak to u Was wygladalo?
czy udalo sie zajsc w ciaze , czy jednak potrzebny byl zabieh naprawy blizny?
Ja w lutym mam zabieg droznosci i lekarka sugeruje ze jesli przez 3 cykle po zabiegu sie nie uda, nalezy udac sie do specjalisty od naprawy blizny i poddac sie zabiegowi. Zastanawia mnie to… i czy nie lepiej od razu zabrac sie wlasnie za ta blizne. Zwlaszcza ze stwarza to pewne zagrozenie… niestety mieszkam w UK. Lekarka do ktorej chodze zajmuje sie niepodnoscia ale niestety ceny zwalaja z nog wiec staram sie wiekszosc badan robic w Polsce…

Okej. Bo ja zostalam z tym zdiagnozowana pierwszy raz na ostatniej wizycie u ginekologa a bylam dzien przed okresem. A dlugo czekals u niego na wizyte i do wizyty do zabiegu?
Pamietasz jaka grubosc miala twoja macica w miejscu tej kieszonki (RMT)??
prywatnie wizytę miałam szybko, bo już w następnym cyklu, 16.08 wizyta prywatnie i gdzie dostałam skierowanie na histeroskopię, a sama histeroskopia 14.09, po niej umawiałam się z dr na przyjęcie do szpitala, pytał kiedy będę po okresie planowo w grudniu i termin przyjęcia do szpitala na operację został ustalony na 6.12 (miałam mieć 6dc). W czasie od histero do operacji brałam tabletki antykoncepcyjne, żeby mi się nic nie poprzestawiało w cyklu i wszystko szło tak jak trzeba

reklama
Na wizycie RMT: 0,9 mm, wysokość niszy 6,4 mm, szerokość 14 mm, wymiar poprzeczny 9,3 mm. Na histeroskopii RMT wyszło takie samo jak na wizycie
O kurcze to bardzo cienko. Ja mam 2.6 mm wiec w sumie tez nie wiele mniej..
w przyszlym miesiacu mam znow wizyte u jeszcze innego ginekologa ktory ma mi eobic zabieg droznosci i mowil ze jeszcze raz sie temu przyjrzymy. Zobacze wiec jak to bedzie wygladalo w 1szej polowie cyklu. Natomiast do dr Pomorskiego nie moge sie dodzwonic. Slyszalas moze o dr Ludwinie??:-)

Do góry