reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

17tc

Siwek1212

Zaangażowana w BB
Czy któraś z Was poczuła pierwsze ruchu w 17 tc ? Dzisiaj u mnie rowno wybil 17tc i jak leżę na plecach to czuje takie dziwne uczucie pływania jakby rybki, a jak trzymam rece na brzuchu to już tak dokładnie czuje doslownie ruch, wczoraj poczułam pierwszy raz ale mowie pewnie mi sie wydaje, a dzisiaj już dobre kilka razy

reklama
Czy któraś z Was poczuła pierwsze ruchu w 17 tc ? Dzisiaj u mnie rowno wybil 17tc i jak leżę na plecach to czuje takie dziwne uczucie pływania jakby rybki, a jak trzymam rece na brzuchu to już tak dokładnie czuje doslownie ruch, wczoraj poczułam pierwszy raz ale mowie pewnie mi sie wydaje, a dzisiaj już dobre kilka razy
W pierwszej ciąży poczułam w 18 tygodniu, w drugiej w 16 i teraz już 14 tydzień czułam oczywiście bardzo delikatne

Ja w obu ciazach ruchy czułam od 16 tc:) więc jak najbardziej możliwe, że to co czujesz to dzieciątko:)

Ta poczulam w 16/17 .Jakby pęcherzyki powietrza pekaly w brzuchu;)
Matczyna intuicja wiedziała ze to to :-).
Dodam,ze pierwsza ciaza.

O a slyszy sie ze czuć dopiero tak w 20 tc, ja też czuje ze to coś innego naprawde. Idę się położyć teraz i zobaczymy

Tez czułam szybko i lekarz wspomniał ze bedzie duże dziecko.
Znowu syna od 7 miesiąca nie czułam wogule. Wiec wszystko chyba mozliwe

@Siwek1212
Nieprawda ze słyszy sie ze w 20..do 21 najpóźniej maja sie pojawić ;-) Jak sie do tego momentu nie pojawia trzeba skonsultowac czy wszystko ok.
W drugiej ciazy ponoć szybciej mozna poczuć niz w 1szej ale ile w tym prawdy ;)
Mozesz pomylic z pracą jelit
Ale mysle,że bedziesz wiedziala,że to to :-)
Zobaczysz pozniej co to znacza kopniak , jeszcze czkawka dojdzie haha :D
Albo jak zobaczysz nozke czy raczke z którejś strony i tez namacalnie <3

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry