reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.

Część, mam pytanie czy są tu osoby które spodziewają się porodu przedwczesnego ? Ja niestety jestem w takiej sytuacji od 27 tyg ciąży leżę. Obecnie jestem w 36+5 TC i w poniedziałek usłyszałam że mam rozwarcie na 1 palca i dalej mam leżeć. Niestety każda aktywność fizyczna lub leżenie powoduje ból w pochwie nie wiem czy to jest spowodowane tym rozwarciem czy czymś innym. Pozdrawiam.

reklama
Ale Ty za chwilę wkraczasz w bezpieczny tydzień (37+0). Więc możesz już w sumie rodzić jakby nie patrzeć 🥰 Wiadomo, że lepiej zeby bylo jak najdłużej, ale teraz jakby akcja się zaczela to bedzie wszystko dobrze! 🥰
U mnie byl zagrożony przedwczesny poród od 26tc. ale juz od 2 tygodni doktor juz nie widzi u mnie zagrożenia. Zobaczymy we wtorek na wizycie.

Ale Ty za chwilę wkraczasz w bezpieczny tydzień (37+0). Więc możesz już w sumie rodzić jakby nie patrzeć 🥰 Wiadomo, że lepiej zeby bylo jak najdłużej, ale teraz jakby akcja się zaczela to bedzie wszystko dobrze! 🥰
U mnie byl zagrożony przedwczesny poród od 26tc. ale juz od 2 tygodni doktor juz nie widzi u mnie zagrożenia. Zobaczymy we wtorek na wizycie.
A który tydzień już zaczynasz jeżeli mogę się dowiedzieć ? 🥰 Wiadomo najlepiej było by gdyby dzidzia siedziała jak najdłużej w brzuszku ale i tak się martwię tym przedwczesnym porodem i wczesniakiem 😥

A który tydzień już zaczynasz jeżeli mogę się dowiedzieć ? 🥰 Wiadomo najlepiej było by gdyby dzidzia siedziała jak najdłużej w brzuszku ale i tak się martwię tym przedwczesnym porodem i wczesniakiem 😥

Za 2 dni Twoje dziecko nie będzie już 'klasyfikowane' jako wcześniak, bo ciąża bedzie juz donoszona. Głowa do gory. Bawet jakbyś dzisiaj urodziła to dziecko jest juz praktycznie w stu procentach gotowe na przyjście na świat 😊

Ale Twoje dziecko juz nie bedzie wczesniakiem :) Więc nie martw się, głowa do góry! Maleństwo jest gotowe do przyjścia na świat i jak przyjdzie to bedzie wszystko dobrze 😊

Ja dzisiaj 35+1 :)

W 37 tygodniu bedzie to juz ciaza donoszona, u mnie w NL wlasnie od 37 tygodnia planuja cesarki wiec nie ma sie czym martwić 😊

Mi w 36 tc to chcieli w pierwszej ciązy cc z powodu małowodzia robić. Ostatecznie przemordowali mnie do równego 38 tc. Myślę, że z takim rozwarciem, z obecnym wiekiem ciązy i pod opieką medyczną spokojnie doczłapiesz się do takiego samego terminu. A nawet jak 37 to chyba dużej roznicy nie bedzie. tak czy siak dziecziorzyce mam zdrową jak kuń. Obecnie ma 2 lata.

reklama
Mi zaczęła się skracać szyjka od 28 tc, od 32 TC założony pessar do 38 TC, po zdjęciu było rozwarcie na dwa palce, przechodziłam jeszcze tak 11 dni, syn urodził się dwa dni przed planowanym terminem.

Do góry