reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.

reklama
Od miesiączki 5+6 dni. Pytam ponieważ lekarz nie obliczył mi nic tylko powiedział ze 5/6 tydzień ciąży jak zapytałam. Zastanawiam się czy nie mógł to być 10 tydzień ciąży?
W 10tc to juz jest ponad 3cm zarodek. Nie jestem ginekologiem, ale widać pęcherzyk ciążowy a w nim coś jest, prawdopodobnie chyba (?) zarodek.
Na przyszłość zawsze możesz poprosić lekarza, żeby Ci pokazał i wytłumaczył. Każdy pacjent ma prawo do informacji. Zdrówka!

Od miesiączki 5+6 dni. Pytam ponieważ lekarz nie obliczył mi nic tylko powiedział ze 5/6 tydzień ciąży jak zapytałam. Zastanawiam się czy nie mógł to być 10 tydzień ciąży?
Nie mógł skoro miałaś okres 5+6 dni temu.
Lekarz nie miał co obliczać, dopiero jeżeli pojawi się zarodek i będą badania genetyczne, mniej więcej obliczy datę porodu. Póki co opiera się na dacie z ostatniej miesoaczki

To na 100% nie 10 tc. Dziecko na tym etapie jest już sporym zarodkiem i do tego ma bicie serca i w ogóle. Mi to wygląda na 5+6 właśnie mniej więcej. Jest ciałko żółte, być może zaczyna się formować zarodek. Na pewno jest wcześniej niż 6+3, nie ma szans, by był starszy.
A czemu 10 tc?

reklama
To na 100% nie 10 tc. Dziecko na tym etapie jest już sporym zarodkiem i do tego ma bicie serca i w ogóle. Mi to wygląda na 5+6 właśnie mniej więcej. Jest ciałko żółte, być może zaczyna się formować zarodek. Na pewno jest wcześniej niż 6+3, nie ma szans, by był starszy.
A czemu 10 tc?
W ogóle widzę, że USG jest z kwietnia, więc autorka jest już w zaawansowanej ciąży..

reklama
Do góry