reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

...

reklama
8 dni przed miesiączką wysoki progesteron niestety nie mówi i ciąży. Jedynie o owulacji. W ogóle progesteron nie służy do potwierdzania ciąży, tylko beta. Chociaż faktycznie Twój wynik jest wysoki w kosmos. Może jakiś błąd laboratorium i nie ty przecinek się wstawił?
Daj znać co powie lekarz.
Pewnie ze nie służy do potwierdzania, ja robilam właśnie w celu potwierdzenia owulacji ale ze był wysoki to coś mnie tknelo, zrobiłam test i pozytyw. Może to przypadek oczywiście :D

Pewnie ze nie służy do potwierdzania, ja robilam właśnie w celu potwierdzenia owulacji ale ze był wysoki to coś mnie tknelo, zrobiłam test i pozytyw. Może to przypadek oczywiście :D
Nie wiem jak to było u Ciebie i ile dpo robiłaś proga. Ale z zasady progesteron w celu potwierdzenia owu bada się 7-8 dpo. Nawet przy szybkiej implantacji beta pojawia się w organizmie właśnie 8 dpo. 6dni na zagnieżdżenie plus dwa dni na wytworzenie bety. Więc raczej w tym czasie progesteron nie zdarzy wzrosnąć od ciąży. Poza tym, autorka ma bardzo wysoki, wg norm drugi trymestr. A nie początek. 🙂

reklama
Autorko, doczytałam, że masz stymulacje, więc zapomnij o tym co napisałam! [emoji3]

Efektem stosowania clomifemu w pierwszej fazie cyklu miesiączkowego jest wzrost stężeń estradiolu i progesteronu w fazie lutealnej. Mechanizm ten skutecznie zapobiega niedoborowi progesteronu i niewydolności fazy lutealnej.

Także sądzę, że przy stymulacji progesteron może skoczyć i to nie znaczy nic niepokojącego!

Do góry