Karola z nadzieją
Fanka BB :)
Nie przyjmujesz zadnej luteiny?Do gina chodzę regularnie raz w miesiącu na ocenę owulacji, już mu wysłałam wyniki na meila ale sama nie wiem co o tym myśleć, aż taki wynik?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Nie przyjmujesz zadnej luteiny?Do gina chodzę regularnie raz w miesiącu na ocenę owulacji, już mu wysłałam wyniki na meila ale sama nie wiem co o tym myśleć, aż taki wynik?
Aaa ok, bo myślałam ze może wynik jakoś podbity luteina.Biorę tylko euthyrox 50 na tarczycę 1 tab dziennie, i 2 ostatnie cykle jestem na clo
Najlepiej w dniu spodziewanej miesiączki. Można zrobić wcześniej. Zarodek implantuje się 6-12 dni po owulacji i 2 dni później zaczyna się produkcja beta hcg.A można wiedzieć od kiedy można robić beta hcg żeby było coś wiadomo i jakie są normy?
Pewnie ze nie służy do potwierdzania, ja robilam właśnie w celu potwierdzenia owulacji ale ze był wysoki to coś mnie tknelo, zrobiłam test i pozytyw. Może to przypadek oczywiście8 dni przed miesiączką wysoki progesteron niestety nie mówi i ciąży. Jedynie o owulacji. W ogóle progesteron nie służy do potwierdzania ciąży, tylko beta. Chociaż faktycznie Twój wynik jest wysoki w kosmos. Może jakiś błąd laboratorium i nie ty przecinek się wstawił?
Daj znać co powie lekarz.
Nie wiem jak to było u Ciebie i ile dpo robiłaś proga. Ale z zasady progesteron w celu potwierdzenia owu bada się 7-8 dpo. Nawet przy szybkiej implantacji beta pojawia się w organizmie właśnie 8 dpo. 6dni na zagnieżdżenie plus dwa dni na wytworzenie bety. Więc raczej w tym czasie progesteron nie zdarzy wzrosnąć od ciąży. Poza tym, autorka ma bardzo wysoki, wg norm drugi trymestr. A nie początek.Pewnie ze nie służy do potwierdzania, ja robilam właśnie w celu potwierdzenia owulacji ale ze był wysoki to coś mnie tknelo, zrobiłam test i pozytyw. Może to przypadek oczywiście