C
Czybedemama
Gość
.
Ostatnio edytowane przez moderatora:
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Kurcze oby nie bylo tak,ze wlasnie dopiero wtedy byla owulacja jak dzień wcześniej wzięłaś ten lek. Bo może miala byc owu a on ją zatrzymał i nie doszło w końcu do niej a krew a raczej to plamienie tez może byc oznaką owu. Dziwne to. Trzeba czekać na rozwiązanie sytuacji. Oby było wszystko w porządkuDzwoniłam do ginekologa stwierdziła że jeśli okres sie nie pojawi przez tydzień wtedy mam sie odezwać
Ojej no to szkoda.. trzymam kciuki za następny cykl w takim razieNiestety nadszedł okres choć owulacji byla wyznaczona przez ginekologa
Trzeba działać dalej
Właśnie nie wiem jak to interpretować nigdy nie mialam przed owulacja żadnych plamień ani niteczek w śluzie. Może takie działanie ma progesteron, czytałam że duphaston w większych dawkach jest w stanie dopiero zatrzymać owulacje a ja mialam 1x1 tab, więc może wszystko będzie dobrze
Ja miewałam w miarę często, później brałam duphaston ok pół roku, plamienia zniknęły co prawda ale odstawiłam duphaston bo to nie niski progesteron jest powodem nie zakscia w ciążę. Staram się 5 lat a testów owulacyjngch używam już ok 2 lat, zawsze są pozytywne w terminie owulacji (kontrolowane u ginekologa) zdążało mi się mieć dodatnie testy przed miesiączka i w ciąży nie byłam niestety. Ale szwagierka np w dniu spodziewanego okresu miała pozytywny test owulacyjny, kreskę pierwsza mocniejszą od drugiej. Mam pytanie jak jest z tym plikiem lh czy po owulacji on spada nawet jeżeli doszło do zapłodnienia? Czy powinno się utrzymywać w takim przypadku od owulacji większe stężenie lh?Właśnie nie wiem jak to interpretować nigdy nie mialam przed owulacja żadnych plamień ani niteczek w śluzie. Może takie działanie ma progesteron, czytałam że duphaston w większych dawkach jest w stanie dopiero zatrzymać owulacje a ja mialam 1x1 tab, więc może wszystko będzie dobrze
Lh w różnym tempie spada. Zależy od organizmu. Czasami nie ma go już w organizmie na dzień lub dwa po owu, a niekiedy utrzymuje się do miesiączki. Dlatego zalecane jest robić do pierwszego pozytywnego i później nie powtarzać.Ja miewałam w miarę często, później brałam duphaston ok pół roku, plamienia zniknęły co prawda ale odstawiłam duphaston bo to nie niski progesteron jest powodem nie zakscia w ciążę. Staram się 5 lat a testów owulacyjngch używam już ok 2 lat, zawsze są pozytywne w terminie owulacji (kontrolowane u ginekologa) zdążało mi się mieć dodatnie testy przed miesiączka i w ciąży nie byłam niestety. Ale szwagierka np w dniu spodziewanego okresu miała pozytywny test owulacyjny, kreskę pierwsza mocniejszą od drugiej. Mam pytanie jak jest z tym plikiem lh czy po owulacji on spada nawet jeżeli doszło do zapłodnienia? Czy powinno się utrzymywać w takim przypadku od owulacji większe stężenie lh?
Bardzo mi przykro. Mam nadzieję, że kolejny cykl okaże się tym szczęśliwymNiestety nadszedł okres choć owulacji byla wyznaczona przez ginekologa
Trzeba działać dalej
U mnie po owulacji spadł poziom lh, testy były juz negatywne. Przez parę dni pozytywne a później coraz słabsze aż blade. Mówię tu o cyklu, w którym się udało.Ja miewałam w miarę często, później brałam duphaston ok pół roku, plamienia zniknęły co prawda ale odstawiłam duphaston bo to nie niski progesteron jest powodem nie zakscia w ciążę. Staram się 5 lat a testów owulacyjngch używam już ok 2 lat, zawsze są pozytywne w terminie owulacji (kontrolowane u ginekologa) zdążało mi się mieć dodatnie testy przed miesiączka i w ciąży nie byłam niestety. Ale szwagierka np w dniu spodziewanego okresu miała pozytywny test owulacyjny, kreskę pierwsza mocniejszą od drugiej. Mam pytanie jak jest z tym plikiem lh czy po owulacji on spada nawet jeżeli doszło do zapłodnienia? Czy powinno się utrzymywać w takim przypadku od owulacji większe stężenie lh?
Ja miewałam w miarę często, później brałam duphaston ok pół roku, plamienia zniknęły co prawda ale odstawiłam duphaston bo to nie niski progesteron jest powodem nie zakscia w ciążę. Staram się 5 lat a testów owulacyjngch używam już ok 2 lat, zawsze są pozytywne w terminie owulacji (kontrolowane u ginekologa) zdążało mi się mieć dodatnie testy przed miesiączka i w ciąży nie byłam niestety. Ale szwagierka np w dniu spodziewanego okresu miała pozytywny test owulacyjny, kreskę pierwsza mocniejszą od drugiej. Mam pytanie jak jest z tym plikiem lh czy po owulacji on spada nawet jeżeli doszło do zapłodnienia? Czy powinno się utrzymywać w takim przypadku od owulacji większe stężenie lh?
No raczej na pewno tak. Ogólnie to polecam pink testyTen test owulacyjny jest negatywny prawda?