reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

100 pytań do... :-)

reklama
witamy sie i przesylamy pozdrowienia ! mam problem: Bartek - ktory przesypia noce od kilku miesiey - nagle zaczal sie budzic ok. 3 w nocy i nie spi do 5. gada, spiewa, ziewa i probuje zasnac, ale nie potrafi. przyjmuje kosmiczne pozycje, wierci sie, gryzie palce, ciumka maskotke.. daje mu pic, przytulam, biore do lozka, nie reaguje - i nic. oczy mu sie zamykaja ale zasnac nie potrafi. ta przerwa w spaniu pojawila sie nagle. ubrany jest lekko, nie przykryty, w domu jest cisza.. nic sie nie zmienilo. w dzien spi od. 12 do ok. 14 i to rowniez utrzymuje sie od wielu tygodni. nie wiem co o tym myslec.. upaly ? przemeczenie ? niepokoj ? ...

Ola mój miał robione komplet badań tarczycy ze względu na problemy z wagą i wszystkie ma w normie :)
Ewkasp u nas też ostatni tak jest :/. Podobno dzieci w tym wieku nie potrafią sobie czasem poradzić z emocjami nagromadzonymi w ciągu dnia.Taki wiek , ja znalazłam sposób który działa na moje dziecko , daje mu wieczorem melisę słabą i śpi spokojnie do rana :).

Ewka u nas tez sa takie przerwy nocne,od kilku miesiecy:/nie mam na to pomysłu,poprostu siedzi ktores z nas przy małej i probuje uspic albo (tak najczesciej robi em;)) laduje u nas w łozku i w koncu zasypia.

Z przerwami nocnymi borykamy się tak jak Ola od kilku miesięcy. Ja już sobie podarowałam "sposoby" na spanie no i niestety Jasio ląduje u nas w łóżku.

Ja tez nie wiem o co chodzi Gabrys usypia wlasnie od 2 godzin:-(Przedreptal calutki dzien, spak ok 1,5 h i nie moze zasnac. Moze to za duzo wrazen? Caly dzien na podworku,odkrywa nowe rzeczy i dzis w nocy budzil sie z 5 razy:szok:

o jacie, przerwa w spaniu od kilku miesiecy ? twarde jestescie, bo mi po dwoch takich nocach sie plakac chcialo ze strachu ze cos sie zlego z Bartulkiem zaczyna dziac.. upal go wykancza ! podczas drzemki sie przebudzil i zasnal dopiero jak go w samym pampku zostawilam.. latal dzisiaj po domu na golaska i "znaczyl teren": w sypialni siknal, w lazience kaluza, ale kupsko w kuchni to juz bylo przegiecie :baffled: spijcie dobrze i dlugo maluszki kochane, bo przy okazji i my sie wyspimy ! :-)

teraz gdy wiem ze mała ma chora tarczyce to te problemy ze spaniem zaczynam z tym łaczyc ale wiem ze tak dzieci maja tez poprostu z nadmiaru wrazen,oby szybko przeszło;)

reklama
ola a tak z ciekawości to mała miała jakieś niepokojące objawy, które Ty zauważyłaś czy lekarz po prostu coś wykrył i kazał zbadać??? Pytam bo nie wiem jak się tarczyca u dzieciaczków objawia i może jest jeszcze coś na co powinnam zwrócić uwagę. Tyle tego jest że człowiek się czasami gubi a troska o nasze pociechy jest najważniejsza

Do góry