reklama
Milutek - nie wiem czy z brody coś wyciśniesz, mi się nie udało, ale już mam patent!!! zamiast wody znów używam ostatnio CETAPHIL Łagodna Emulsja do mycia skóry wrażliwej i efekt jest super. Pryszcze znikły, zaskórniki w sumie też, trzeba często przemywać wacikiem bez wody i jest git. Moje pryszcze z brody już znikły. Wiktorkowi jak się pojawiają jakieś zmiany wokół ust /wysuszenie, liszaje itp./ to też tym przecieram i na drugi dzień skórka czysta :-)
POLECAM!!!
POLECAM!!!
H
Harsharani
Gość
Ola, ale robisz przerwy? Bo borowym nawet w tak malym stezeniu mozna sobie zaszkodzic stosujac zbyt dlugo...
A ja powiem Wam, ze np jesli chodzi o kosmetyki i w ogole o sprawy 'kosmetyczne' to zawsze staram sie znalezc jak najprostsze rozwiazania... I tez nie myje twarzy woda,ale bardzo lubie plyn micelarny z AA (w ogole lubie AA).
A ja powiem Wam, ze np jesli chodzi o kosmetyki i w ogole o sprawy 'kosmetyczne' to zawsze staram sie znalezc jak najprostsze rozwiazania... I tez nie myje twarzy woda,ale bardzo lubie plyn micelarny z AA (w ogole lubie AA).
Harsh czasem zdarzało sie ze przez pare dni robiłam przerwe(np na wyjezdzie) i myłam zwykła woda ale bardzo szybko miałam ''drozdzowe'' na twarzy ja kiedys miałam okropne uczulenie tylko na twarzy (skora schodziła mi płatami do zywego) i od tamtej pory uzywam tego 3%kwasu bornego(kiedys trzeba było robic na recepte) i nigdy nic mi sie nie działo.
buziaczek1
Fanka BB :)
ja mam takie moze glupie pytanie...ale jako ze pierwszy raz jestem w ciazy to zapytam co mi tam... a mianowicie... skad wiadomo ze ma sie skurcze... tzn gdzie to boli i jak ? jakie sa te skurcze braxtona, te poczatkowei kiedy sie ich spodziewac?? a jakie te pozniejsze?
H
Harsharani
Gość
Widzisz, a ja z kolei mam odwrotnie. Gdybym stosowala cos ciagle, to moja skora by sie buntowala. Co prawda jakos nigdy nie musialam kwasami sie traktowac, ale mozna powiedziec, ze chorobe skory mam w genach i jestem pod kontrola dermatologa.Harsh czasem zdarzało sie ze przez pare dni robiłam przerwe(np na wyjezdzie) i myłam zwykła woda ale bardzo szybko miałam ''drozdzowe'' na twarzy ja kiedys miałam okropne uczulenie tylko na twarzy (skora schodziła mi płatami do zywego) i od tamtej pory uzywam tego 3%kwasu bornego(kiedys trzeba było robic na recepte) i nigdy nic mi sie nie działo.
ja mam takie moze glupie pytanie...ale jako ze pierwszy raz jestem w ciazy to zapytam co mi tam... a mianowicie... skad wiadomo ze ma sie skurcze... tzn gdzie to boli i jak ? jakie sa te skurcze braxtona, te poczatkowei kiedy sie ich spodziewac?? a jakie te pozniejsze?
Wiesz co, ja pamietam, ze u mnie zaczelo sie porodowo identycznie jak bol miesiaczkowy i tak chyba tylko moge to opisac... Bardzo silny bol miesiaczkowy.
A jesli pytasz o zwykle skurcze...to czuje sie takie napiecie. Brzuch robi sie zwykle twardy (podobnie jak sa skurcze lydki np)...Takie niezbyt przyjemne uczucie.
kochana na pewno tego nie przeoczysz, nie da się:-) u mnie zaczęło się od odpłynięcia wód. już wiedziałam, że to początek i za raz po tym od razu złapały mnie regularne skurcze co 5 minut i na pewno były 100 razy bardziej bolesne niż te przy zwykłym okresie. Jechałam do szpitala i skręcałam się z bólu. To jest takie uczucie, które ciężko opisać, musisz sama przeżyć.
futrzakowa
yea! to ja!
co do pasów poporodowych to zgadzam się z harszką... wręcz zakazane jest ich nakładanie w pierwszych tygodniach po ciąży... ale już nie będe powtarzać tego co napisane:-)
mi z kolei słuzy podkład isa dory...nie mam cery ani suchej...ani tłustej... ale potrzebuję czegoś nawilżającego i oddychającego i ten podkład jest ok:
mi z kolei słuzy podkład isa dory...nie mam cery ani suchej...ani tłustej... ale potrzebuję czegoś nawilżającego i oddychającego i ten podkład jest ok:
reklama
ja od jakiegos czasu jestem wierna podkladowi revlon colorstay -ten dla cery tlustej i mieszanej.
a gdzie bylo o pasach popor.? przeoczylam chyba
ja nie stosowalam po poprzedniej ciazy. Zreszta slyszalam,ze wcale nie sa takie dobre tzn. nie wiem jak z efektami,ale podobno przy uzywaniu czegos takiego miesnie sie rozleniwiaja i potem gorzej pracuja ;-)
buziaczek a skurczy porodowych- tak jak napisaly dziewczyny- napewno nie przeoczysz ;-)
U mnie byl to taki mooocny bol miesiaczkowy -brzuch caly czas bolal jak na okres wlasnie tylko duzo mocniej- a co 3-4 min. mialam do tego skurcze, takie wlasnie bolesne napinanie sie brzucha.
a gdzie bylo o pasach popor.? przeoczylam chyba
ja nie stosowalam po poprzedniej ciazy. Zreszta slyszalam,ze wcale nie sa takie dobre tzn. nie wiem jak z efektami,ale podobno przy uzywaniu czegos takiego miesnie sie rozleniwiaja i potem gorzej pracuja ;-)
buziaczek a skurczy porodowych- tak jak napisaly dziewczyny- napewno nie przeoczysz ;-)
U mnie byl to taki mooocny bol miesiaczkowy -brzuch caly czas bolal jak na okres wlasnie tylko duzo mocniej- a co 3-4 min. mialam do tego skurcze, takie wlasnie bolesne napinanie sie brzucha.
Podziel się: