reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

100 pytań do... :-)

a u Nas chyba na początku grudnia było 10,300 a teraz nie wiemy.

a czy udało się Wam oduczyć Wasze pociecchy gryzienia Was, bo ja nie mam siły a jestem cała w siniakach bo moje słokno tak miłość mi okazuje, a jak mówie nie wolno i chce go od siebie odsunąć to płacze bo mama nie daje się orzytulać
ups i właśnie uświadomiłam sobie że po ostatnim przemeblowaniu (kupiliśmy nowe meble do sypialni) nie wiem gdzie wsadziłam książeczkę zdrowia naszego smyka :no:

reklama

No to szczuplaczek. A przybieracie coś, czy waga tak u was stoi?

My mamy teraz prawie 12 kg:)

madiu, mnie Jaśko nie gryzie ale lubi robić "bam-bam"... i też jak mówię, że nie wolno, albo zabieram jego ręke to płacz wielki jest.

Ooo,a dzisiaj kończymy 11 miesięcy i próbujemy chodzenia ;)

Ostatnia edycja:
Lilu nie no ostatnio przybraliśmy 300 gramów na przykład generalnie przybieramy cały czas tyle że powoli :) Linia na siatce centylowej ładnie pnie się do góry tyle że jest troszkę poniżej pozostałych :).
Madiu nie pomogę bo moje słoneczko mnie nie gryzie jeszcze :)

patris29, a mogę się spytać czemu tak u was z wagą jest? Nie znam waszej historii:zawstydzona/y:Jesteście na cycu, czy na MM?

Wy jesteście poniżej siatki, a my wyskoczymy z niej;-)

a Helunia waży 8650g, jak patrzę na Wasze dzieciaki to mało mi się wydaje, a ona nie jest chudziutka....może tak spala kalorie skoro już chodzi sama na spacery po domu:rofl2:

Te bilanse dzieci 9 miesięcznych to wymysł naszego miasta??? dziś było ważenie, mierzenie i sprawdzanie czy są zęby:-D bez sensu w taki mróz dziecko taszczyć. Dowiedziałam się, że po roczku powinna jeść dwa dania a teraz zupa wystarczy.

patris - coś dla Was NANOZIN SPRAY 100 ML (BUTELKA) - Apteka internetowa - Domzdrowia.pl my też mamy notoryczne odparzenia i to nam zalecono

madzik zaskoczyłaś mnie tym bilansem 9-ciomiesięczniaków:szok: Ja nie dostałam żadnego wezwania:eek:

Te bilanse dzieci 9 miesięcznych to wymysł naszego miasta??? dziś było ważenie, mierzenie i sprawdzanie czy są zęby:-D

My byliśmy na takim "bilansie" i teraz idziemy pod koniec lutego też. Ważą nas, mierzą, oglądają zęby:-) Słuchamy ile to Jaśko powinien czego jeść. W książeczce pani doktor zaznacza nasze "umiejętności" :happy:

W mojej przychodni takiego bilansu nie ma, ale szwagierka w innej oddalonej i kilka km była. Zresztą co u nas, kolejki kolejki i niedoinformowani do końca lekarze. A może to ze względu na to, ze pani doktor która robi bilanse dzieciakom przyjeżdza raz w tygodniu?
Jaśko ważony na mnie, tzn gdy mam go na rękach waży niecałe 10 kg, a ubranka nosi na80/84. i jest taki akuracik:-)

Lilu przyczyny nie ma najprawdopodobniej taka jego uroda :) Robimy różne badania i jak na razie jest wszystko ok :).Urodził się mały bo z waga 2900 i tak mu zostało ale On trochę niejadek jest muszę mu wciskać jedzonko :).Na jeden posiłek zjada średnio 140 ml do max 170 ml mleka więc mało :) Mały jest od 3 miesiąca życia na MM.

Co do tego bilansu to nic mi nikt nie mówi a nie mogę powiedzieć że moje Panie doktor są nie do informowane.Przy każdej wizycie jest ważony mierzony ,oglądane są ząbki i wywiad przeprowadzany co do umiejętności maluszka.Być może One nie robią jakiegoś osobnego bilansu tylko gdzieś sobie odnotowują. Fakt teraz sobie przypomniałam na ostatnim szczepieniu jak mały skończył pół roczku to mówiły mi żeby przyjść jak mały skończy 9 miesięcy ale nie robiły nic specjalnego tylko taki wywiad co mały potrafi :) być może to było to :)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry