reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

100 pytań do... :-)

reklama
U nas jak zje jakieś brokuły szpinak itp to żółto zielona , jak marchewkę albo dynie to żółto pomarańczowa a tak to żółta :) Miałam kupić ten 360 z lovi ale muszę się zastanowić nad tym po przeczytaniu waszych wypowiedzi :) Ja mam większość rzeczy z lovi i z canpol babe i jestem zadowolona.Ciekawy ten skośny kubeczek może taki kupie muszę pomyśleć :)

Ostatnia edycja:
julia mam wrażenie że kupy zależą od tego czy się karmi piersią czy mm. Moja młoda na mm ma cały czas zielone i lekarka mówi, że po Nutramigenie takie właśnie mają być.

U nas tez zielono-pomaranczowe:))
A co do niekapkow to moja Julka pila od 3 miesiaca do poltora roku( bo pozniej pila z normalnego kubeczka) soczki i herbatki a mleko z butelki i nie ma zadnych problemow z wymowa czy to po polsku czy po angielsku.... i Olaf tez juz z miesiac picie dostaje w niekapkach i sam sie nimi obsluguje:) nie mial zadnych problmow zeby zalapac jakikolwiek a mamy 4 rozne:) a co do jego wymowy to cieznko sie wypowiedziec bo sama niewiem czy sepleni:))

u nas dziś niekapek poszedł w ruch młody cały zalany ha ha ha bardziej go gryzł niż pił no ale coś tam zawsze mu wleciało do buziaka:-D:-D

Co do kubków niekapków, to przy Piotrku byłam nimi bardzo rozczarowana, przetestowałam z bratowa chyba wszystko co sie dało i każdy był do bani. żadnego nie moge polecić.Z aventa się lało, dziecko nie chciało ciągnąć, kubka ze słomką nie dało się doczyścić, nuk i najzwyklejszy też poszły w śmietnik. Lepiej szło nam picie ze zwykłego kubka i przez słomkę.
Przyznam się, że moje dziecko do 2 lat 2xdziennie piło kaszkę i mleczko z butli w ilości 300ml i nie uważam żeby mu to jakoś zaszkodziło. Kaszka w miseczce jedzona była przez godzinę w minimalnej ilości, mleko w kubku wylane, a tak w parę minutek butla pusta, dziecko zrelaksowane szło grzecznie spać. Zęby ma piękne, nic mu się nie psuje, a z budowy przecinek, więc raczej się nie przejadał. Tym razem, nie zamierzam szaleć z żadnymi kubkami niekapkami, spróbuje jeden, jak nie spełni swojej funkcji nie będę robić nic na siłę. wszystko w swoim czasie

Kupki Bartek robi różne, żalezy co zje. Jak obiadek jest z marchewką, to pomarańczowe, jak bez to zółte, kiedy wcina borówki czy jagody kupa jest prawie czarna:eek:

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry