reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

100 pytań do... czyli pytania wyrwane z kontekstu:))

:-) tak 4 z tym ze ze mna jest tylko syn a cirki 9i10 mieszkaja w pl z ex mezem... tak wyszlo dluga historia wiec tak naprawde bede miala dwojeczke oby byla dziewuszka :-)

reklama
Dziewczyny, które macie już dzieci :)

Wiem, że w zaawansowanej ciąży można spać w zasadzie tylko na lewym boku, żeby nie uciskać jakiejś tętnicy.
A teraz, puki brzuszki są małe to możemy jak nam wygodnie??
Zauważyłam, że (chyba) instynktownie nie śpię już na brzuchu!

no niby najlepiej na lewym... ja sie cieszylam w tej zaawansowanej ciazy jak mi sie w ogole udalo cos pospac, niezaleznie w jakiej pozycji ;)

perfectbeauty - ja bede rodzic w niecale 2 lata po cc i tez moge naturalnie, to chyba nie o czas od cc chodzi, wiem ze czasem sprawdzaja blizne. Ty pewnie dasz rade bo wiesz ze twoje cialo jest do tego zdolne... ja mam co do mojego watpliwosci ale moge wybrac jaki porod chce. Tu ci malucha zostawia przy lozku niezaleznie od czego jaki byl porod, ja mialam podlaczony cewnik, kroplowke z antybiotykiem i sama mala przewijalam, bralam do karmie nia itd. Ze znieczuleniem rzeczywiscie wszystko jest dostepne ale... zawsze sie mozna przejechac na tym np jest duzo porodow i anestezjolog niedostepny, prosisz o znieczulenie ale masz za duze rozwarcie itp.

Ostatnia edycja:
Dziewczyny jakie partie ciala cwiczycie w ciąży? Ja pytalam sie lekarza czy bede mogla jezdzic na rowerze i na szczescie sie zgodzil :-)

powiedzial ze dopoki nie bede jezdzic po wertepach gdzie bedzie mna caly czas telepac jakbym miala padaczke to jest ok. Ogolnie jesli ciaza nie zagrozona to mozna jezdzic do tego czasu do ktorego sie dobrze czuje. Jedna jego pacjentka jezdzila do dnia porodu:-)

to byłoby fantastycznie.W pierwszej ciąży nie przyszło mi do głowy pytać o to gina bo byłam w ciąży przez zimę ale teraz to ja z chęcią pojeżdżę planowaliśmy kupić siodełko-krzesełko dla Amelki i ja przeżywałam że nie będę w tym uczestniczyć

mi doktorek do 16 tygodnia zabronił ćwiczyć... później przeforsuję mam nadzieję pomysł z basenem - ukojenie dla kręgosłupa

reklama
Do góry