reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

100 pytań do... czyli pytania wyrwane z kontekstu:))

reklama
Mam pytanie, może ktoś miał podobny przypadek. Jakiś tydzień temu gin na infekcję przepisał mi Nystatynę i grzecznie na noc biorę, tylko że dzisiaj w pracy całą wkładkę higieniczną mi... zamoczyło? No ja rozumiem że to się rozpuszcza i zaczyna wypływać, ale nie aż tak i nie w takiej płynnej konsystencji...
Przez chwilę nawet się zastanawiałam czy może jakoś niekontrolowanie popuściłam :baffled: ale wydzielina jest bezbarwna i bezzapachowa i zaczęłam się martwić :-(

Nilcia jak ja kiedys brałam Nystatyne to tez mi to wylatywalo ale to byly raczej grudki a nie wodnista wydzielina.....

Mali ja bardzo krotko podawałam wit. D bo moj mial maleńkie ciemie, ktore bardzo szybko zupelnie zaroslo i lekarka nie kazala tym bardziej ze bylo lato.....

Ostatnia edycja:
NIlcia- dziwne, nawet jesli wylatuje to nie powinno takie bezbarwne, nawet jesli to resztki leku, ale bez paniki, poszperalam w necie i Twój przypadek nie jest odosobniony, dziewczyny skarżą się, że po nystatynie mają raz żółte raz bezbarwne upławy. Także Chillout:))))
Wpisz sobie nystatyna wodniste upławy i się trochę rozluźnisz:)

dzięki katjoshka :)

Uspokoję to się chyba dopiero jak będę zdrową dzidzię w rękach trzymać :-) Przewrażliwiona matka ze mnie będzie, te 9 lat przerwy to było za dużo i znowu się czuję jak pierworódka :sorry2:

dziewczyny znacie sie na interpretacji cisnienia tętniczego? Mój Ł dzisiaj mierzyl w aptece i mial 162/77. To dobrze czy zle?

reklama
Powinno chyba byc cos w okolicach 120-130/80 pierwsze to skurczowe, drugie rozkurczowe, rozkurczowe jest podobno ważniejsze a te ma w normie, pomierzcie regularnie i zobaczcie czy ma tak ciągle, najwyzej do lekarza, moze to chwilowe bylo? zasapany albo cos ?

Do góry