reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

100 pytań do... czyli pytania wyrwane z kontekstu:))

Włosy wypadały mi masakrycznie, paznokcie były ok, zęby też w miarę nie ucierpiały tylko jeden po ciąży i karmieniu do leczenia.

reklama
dziewczyny mam pytanie. bo dzisiaj mi kolezanka zwrocila na to uwage. mam spora blizne po operacji(na pol brzucha), ktora mialam poprawiana i otwieraną. Czy rodząc naturalnie nie pęknie mi czy coś. Czy to moze byc wskazanie do cesarki?

Galaxia- ja mam bliznę na brzuchu pod pępkiem, długości 15 cm, kolejną nad pępkiem na 5 cm i kilka małych rozsianych po całej powierzchni brzucha ( pooperacyjne) rodziłam sn i nic mi nie pękło.
Nie wydaje mi się, żeby "stara" blizna była wskazaniem, ale to zależy od oceny twojego lekarza prowadzącego. A na co się nastawiasz?

Ja właśnie sobie uświadomiłam, że bardziej niż w I ciąży boję się porodu- jakiegokolwiek. Trochę nie w czas :p

Ostatnia edycja:
galaxia, nie wiem jak z innymi bliznami, ale mi polozna powiedziala ze dlatego ze mialam cc i mam blizne przy porodzie nie beda mogli mi podac zadnych hormonow ani wywolywac porodu bo skurcze moga byc za silne i blizna sie moze otworzyc - ale to penie dlatego ze to blizna na macicy, pewnie to nie dotyczy innych obszarow.

Co do paznokci to teraz mam mocne jak nigdy,po porodzie były przeciętne ale nie żeby się łamały.Zęby ok zero ubytków gorzej z włosami w 1 ciąży pięknie zgęstniały potem równo 4 miesiące po porodzie zaczęły wypadać ale dobrze że mam bardzo gęste to nie było widać.Przestałam karmić pół roku temu i nadal mam gorszą jakość włosa łamią mi się.Fryzjerka mówiła że to od karmienia bo młoda mnóstwo witamin mi musiała zabrać.

Galaxia - ja bym skonsultowała bliznę z lekarzem prowadzącym na przełomie 2 i 3 trymestru, kiedy brzuszek jest już dość pokaźny i powinien osądzić czy coś jej zagraża czy nie.

Ja nie miałam problemu ani z włosami ani paznokciami w czasie ciąży i karmienia - inna sprawa, że ja paznokcie mam do kitu od zawsze i króciutkie, a włosy dla odmiany bujne :-D Tyle, że w czasie ciąży przyjmowałam witaminy - femibion, a potem femibion i omega 3 - może to coś pomogło.

Dziewczyny mam pytanie do mam ze stażem :-) Do jakiego wieku podawałyście swoim dzieciaczkom wit. D3. Bo kurde nie wiem czy mam małej podawać bo je codziennie danonki a tam już jest w składzie wit. i tak się zastanawiam :confused:

reklama
Kiedyś zalecano do roku, ale jakiś czas temu czytałam artykuł, że jednak do 4 lat w okresie jesienno-zimowym. I w tym sezonie dawałam Alicji, aczkolwiek jak mi się zapomniało nie robiłam tragedii i planuję dawać tak do połowy marca, potem liczę na słoneczko.

Do góry