Asiaxz
Fanka BB :)
Czy ja wiem czy zaszkodzić myślę że autorka natrafiła na takich lekarzy jak ta moja. Jedni będą mówić że spokojnie na wszystko przyjdzie na czas a inni będą się wszystkiego czepiać. Jest szczuplutki tzn ile waży? Jasne że można pójść do logopedy ale ja uważam że on naprawdę ma czas. Gdyby nic nie mówił o dziecko to bym się martwiła. Mój koleją też ma 1,5 roczne dziecko i on też nic nie mówi tylko jakieś tam dźwięki i nic lekarze nie mówią. Ja nie wiem jak to jest i to wszystko zaczyna mnie przerażać jak rozne podejścia maja lekarze i to do wszystkiego. Później tylko się martwimy. Przykład z wagą moja przybrała prawie pół kilo inne dziecko straciło i co ten drugi przypadek lekarz mówi że to jest ok bo tak może być bo dzieci rozwijają się skokowo.Kochana, nie widząc dziecka nie pisz takich rzeczy bo można zaszkodzić
Co do autorki to bardzo cieszę się, że zgłębiasz temat. Na rok oczekujemy pierwszych słów, nawet tych dla nas nie znaczących ka to może być bułka, a baba to mama i jest to ok. Możesz zrobić taką listę i sobie policzyć ile dziecko potrafi i za jakiś czas znowu. Wizyta u logopedy nie zaszkodzi, może sprzedać fajne zabawy z dzieckiem i rzucić okiem na rozwój. Póki co wg mnie jest norma rozwojowa i na spokojnie korzystamy z książeczek i piosenek