A.Patrycja
Fanka BB :)
jejku, bardzo dziękujęJesteś super mamą ❤
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
jejku, bardzo dziękujęJesteś super mamą ❤
Jak mogę zapytać ile synek waży?jejku, bardzo dziękuję
9200g, urodził się 2900g, od początku przybierał na wadze baaardzo wolnoJak mogę zapytać ile synek waży?
Wyrażenia dżwiękonaśladowcze też licz jako słowa. Nie słuchaj, że się rozgada bo coś. Rozgada się albo się nie rozgada w zależności od przyczyny. To, że u kogoś kiedyś coś, to nie znaczy, że u Was. Lekarzy bym za bardzo nie słuchala, bo mają małe pojęcie o mowie. Sugeruję dobrego logopedę w celu rozwiania wątpliwości. Warto też mieć na uwadze, że brak mowy nie jest kwestią chcenia, a kwestią możliwości.według lekarzy mówi za mało mam też starsze dzieci, całkiem zdrowe i szybko mówili, z maluchem za to same problemy, wszyscy na wszystko zwracają uwagę i doszukują się w nim wszystkiego i tak jak czytam to 18czne dziecko powinno mieć zasób z 20 słów a mój ma 1 sensowne
nie znam takiej profesorki, ale też nie znam ludzi, którzy dają tak małym dzieciom telefony i tabletyA dostaje smarftona? Bo w ostatnich latach to ponoć bardzo wpływa na zaburzenia mowy u dzieci. Maluchy nie powinny oglądać natłoku tych bajek dopóki nie nauczą się mówić, zwłaszcza na smartfonach i tabletach. Tak twierdzi profesor Cieszyńska.