reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy styczniówek 2009

reklama
Aga sliczne te spioszki. Tez na nie patrzylam na allegro, tylko ze spioszkow akurat juz mam pod dostatkiem.
Ja dzisiaj po badaniach korzystając z tego, ze arkadie mialam pod nosem poszlam na zakupy- nie mam torebki, szalika, czapki itd. Skonczylo sie na tym, ze obeszlam sklepy dla dzieci, kupilam Bartkowie 3 pary skarpetek i juz nie mialam sily na chodzenie po sklepach. Torebki jak nie mialam, tak nie mam...

aga_q śliczne śpioszki :)

Kobietki a my nic do tej pory nie kupowaliśmy, bo remont, meble do łazienki i itd, ale wczoraj zaszaleliśmy............Zamówiliśmy strasznie dużo rzeczy dla naszej malutkiej, począwszy od wózka i fotelika, poprzez łożeczko z wszystkimi co do niego potrzebne, wanienką...po sprzęt typu elektroniczna niania z monitorem oddechu, laktator i podgrzewacz do butelek. Wszytko odbieramy za jakieś 3-4 tygodnie. Potem dokupię tylko duperelki. A i dostaliśmy rabat na wózek 8%, na akcesoria niemowlęce 6%.
Jeju jak mi ulżyło, że to wszytko zamówiliśmy, bo wydawało mi się po tych waszych wpisach że jesteśmy daleko w tyle a czas ucieka oj! ucieka!!!

A ja nadal z ciuchami jeszcze na dobre nie zaczęłam, dobrze że chociaż wózek zamówiliśmy :-) Ale za to najprawdopodobniej dzisiaj sfinalizujemy kwestię łóżeczka - znajomy znajomej sprzedaje używane takie za 100 zł: łóżeczko+materacyk+dorzuca jakieś nosidełko dla malucha. Materacyk i tak pewnie kupię nowy, bo czytałam, że dziecko powinno mieć nowy i twardy od początku, a nie jakiś wyleżany, ale za tę cenę i tak się opłaca... ;-)

masz rację Melulu
lepiej żeby ten materacyk był nowy ,używane szczebelki nie są żadnym problemem ale materacyk to już ważna rzecz, a za 100 zł łóżeczka w sklepie nie dostaniesz prawda?.;-)ja też tak mam ale materacyka jeszcze nie kupiłam-bo nie mogę się zdecydować-wydaje mi się że jak kupię ten najtańszy piankowy to też dobrze no bo takie maleństwo i tak nie wie co to wygoda-więc na pewno się nie pozna:rofl2:
ja dziś zrobiłam zakupy na daleko wstecz ale lubię być zorganizowana-mam zatem wkładki do szpitala, wkładki do biustonosza, Infacol, Calpol i Calgel dla dzidzi-i kilka kosmetyków z J&J, niech ma:happy2:

Iwi tu nie chodzi op to czy dziecko wie co toi wygoda czy nie ale o fakt ze piankowe sie szybko defasonuja są zbyt miekie i nieprzepuszczalne dla powietrza...

Co kryje się pod nazwą Calpol i Calgel?? bo nie mam pojęcia.. bo jesli to zele na zabkowanie to pewnie terminważnosci ci się skonczy zanim ich uzyjesz:)

Lepiej kupic sobie paracetamol w czopkach i są takie homeopatyczne dla niemowląt uspakajajace i rozluźniające mięsnie zalecane w czasie bolącego brzuszka a potem i przy ząbkowaniu Jeden to Viburcol a drugi nie pamiętam ale skuteczny

Infacol jest przeciwwzdęciowy jak dobrze pamietam- ja bede kupować espumisan i wode kopierkowa (na szybkie reagowanie)

Widze ze zdecydowałaś się na kosmetyki z J&j momo ze to najbardziej uczulające produkty dla niemowląt.. Mam nadzieje ze Twojej dzidzi nie zaszkodzą..

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry