reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

mierzenie tempki też nie jest zawsze 100% pewne, co widać na przykładzie Dotki, 100% pewności daje moim zdaniem tylko monitoring

reklama
to prawda, może być skok a pęcherzyk nie pęka, ale mnie mierzenie temparatury wydaje się bardziej miarodajne niż testy
a dlaczego stresujesz się, że @ się spóźni? przez Twoje długie cykle czy jeszcze z jakiegoś powodu?

Ja w sierpniu poroniłam i od tamtej pory moje cykle zwariowały. Normalnie powinnam mieć około 28 dniowe a teraz potrafią być nawet 38... później stresuję się że @ mi się spóźnia...

W tym cyklu tempki nie mierzę, bo miałam w ogóle nic nie sprawdzać. Test zrobiłam tylko po to żeby poznać mniej więcej długość cyklu.

fifka, strasznie mi przykro, przeszłam to samo 3 lata temu. Miałam jeden, pierwszy cykl wydłużony a później wróciło do normy. A co mówi Twój gin, jaka jest przyczyna?

Donia ja mialam wszystko piekne temp, testy owu i sluz a owu nie bylo bo pecherzyk nie pekl, mmialas monitoring juz?

Ael dzieki za obstawienie ale kolejny cykl nie wiem czy cos bedzie cbo moze przeznaczymy go na obserwacje kjak cos to kolejny, jak to wywrozyklas ze ja Ci wyszlam?

Buziaki dla reszty :*

U mnie to trochę głupia sprawa wyszła, bo potwierdził ciąże jeden gin a u drugiego byłam po tym jak zaczęłam krwawić i na Usg już nic nie było. Gin na podstawie zdjęcia stwierdził, że najprawdopodobniej była to pusta ciąża. (nie było widać zarodka poza tym pęcherzyk podobno inaczej wyglądał) Ale to była wczesna ciąża i zarodka miało prawdo być jeszcze nie widać... Kazał się dalej starać i po tym już u gina nie byłam, a cykle mi zwariowały...

Fifka, Ty idź koniecznie do tego gina, powiem Ci, że ja po biochemicznej, miałam też jeden cykl prawie 40 dniowy, a teraz widzę, że wszystko już wróciło do normy, także koniecznie się zbadaj!

tak fifka musisz iść do ginekologa i zrobić porzadne USG i badania hormonalne, skoro krawiłaś to rozumiem, że nie miałaś oczyszczania, trzeba wszystko sprawdzić czy jest "czysto".

dotka - teraz właśnie mam monitorowany cykl, dzisiaj pęcherzyk 20 mm, jutro powinien być skok temp. jeżeli nie będzie to znowu na USG w czwartek

reklama
Heh fajnie tak wrozycie i typujecie kolejne :-D Ja tez mysle nad nasza Jagą Jadzieńka :tak: hihiihi
Od czwartku wielka przeprowadzka, jutro kino z kumpela z ktora nie widzialam sie miesiacami.

Do góry