reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Magda może masz rację, ale czy ja dam radę teraz wyłapać O+12? Bo chyba tylko to mi pozostaje. Problem jest jeszcze w tym że mój M od piątku zakończył branie suplementów i zerwał dietę :(

reklama
Antosiu, a kiedy miałaś ostatnie staranka? Na wykresie nie mogę zlokalizować:confused: Tak sobie myślę,że jeśli jutro będzie skok temp, to jednak owulacja mogła być 16 dc. Czy zawsze w czasie owulacji masz jednoznaczne objawy? Zawsze takie same? Przepraszam,że pytam,bo pewnie już o tym pisałaś nie raz, ale nie mam czasu nigdy,żeby poszperać:zawstydzona/y: Tymi suplementami męża bym się nie martwiła. Inna dieta i ich brak tak szybko nie wpłynie na zmianę chemii w organizmie:-p

hej dziewczynki
trochę poczytałam ale nie dam rady teraz nadrobić wcześniejszych wiadomości.
Gratuluję nowym zaciążonym
A u mnie same zobaczcie jak wygląda wykres
Udało mi się moją doktor wyprosić w czwartek wiec przyjęła mnie tylko na szybkie usg i okazało się że jest torbiel 2,7cm mam poczekać 3 miesiące zrobić kontrolę i zobaczymy czy usuwamy operacyjnie czy samo się wchłonie
powiedziała że przez to zmniejszają się szanse na zajście w ciążę
no to teraz wiem z skąd ten wcześniejszy cykl był taki skrócony
Dziś zrobiła test owulacyjny i mam 2 mocne kreski wiecie dlaczego tak może pokazywać przed końcem cyklu?

Magda ostatni dzień staranek to 13 ale można podpiąć pod 14 bo było już po godzinie 24:00. Jeżeli chodzi o objawy to za każdym razem miałam ból owulacyjny, który zazwyczaj trwał 4 dni.

Antosiu mi się raz trafił cykl owulacyjny bez objawów, choć zazwyczaj doskonale czułam kiedy mam owulację;-)

Matik II wyraźne kreski n a teście owu pod koniec cyklu mogą oznaczać ciążę :tak: Mi wyszedł w cyklu szczęśliwym pozytywny test owu w 8 dpo;-)

tak zrobiłam i lipnie mi to wygląda bo tylko jak się mega przyjże to coś widać ale pamiętacie ok 2 tyg temu też tak widziałam więc to nie możliwe ,
pamiętacie jak pisałam o objawach które mam od połowy zeszłego cyklu? no więc one są takie jak ciążowe ale właśnie świadczą też o torbielu
jeżeli ten cykl mam mieć normalnej długości to 28 dni będzie w piątek więc nawet gdybym była w ciąży to chyba by jeszcze nie wyszło
ale zastanawiam się może któraś z was wie czy owulacyjny test będzie też LH podwyższone podczas torbieli ?
od zeszłego tygodnia przechodzę dużo stresu związanego ze śmiercią mojego dziadka
Macie tu w Polsce tyle zieleni pięknie jest tylko ta psotna pogoda :dry:

hej dziewczynki
trochę poczytałam ale nie dam rady teraz nadrobić wcześniejszych wiadomości.
Gratuluję nowym zaciążonym
A u mnie same zobaczcie jak wygląda wykres
Udało mi się moją doktor wyprosić w czwartek wiec przyjęła mnie tylko na szybkie usg i okazało się że jest torbiel 2,7cm mam poczekać 3 miesiące zrobić kontrolę i zobaczymy czy usuwamy operacyjnie czy samo się wchłonie
powiedziała że przez to zmniejszają się szanse na zajście w ciążę
no to teraz wiem z skąd ten wcześniejszy cykl był taki skrócony
Dziś zrobiła test owulacyjny i mam 2 mocne kreski wiecie dlaczego tak może pokazywać przed końcem cyklu?
Matik wielu dziewczynom test owu wychodzi pozytywn
y na koniec cyklu czyli koło @ kiedy były w ciąży więc dla pewności kup test ciążowy żeby się nie denerwować

reklama
Mati, ale u Ciebie wychodzi już chyba 12 dpo, więc test ciążowy może jak najbardziej wyjść. Mi przy owulacji w 13dc wyszedł pozytywny ciążowy w 11dpo. Był co prawda cień cienia, ale dziś ten cień ma ponad 5 mieś;-)

Do góry