reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Witajcie Kochane, ja juz po pracy. Dzis Fifi był grzeczniutki i wspaniały jak Anioleczek, nawet buty grzecznie zakładał:-D
Przepraszam,że zmieniam Wam temat..
Smutno mi bo wczoraj miały byc przytulanki a nic nie wyszło:-( Mojego M tak ząb bolał i ucho,że zwijał się z bólu:-(
Martwię się bo dziś już 13dc..:-( a cykle mam 28-29dni. Tylko nie wiem kiedy owólka ale znając moje szczęście to dupa zbita:-(
Eh.. i znów czekac na nastepny cykl..:-(

reklama
A ja zaraz sie kłądę na drzemkę. Wczoraj do 1.00 w nocy pisałam artykuł na zajęcia, a rano pobudka po 6 więc też senna jestem, prawie jak Patrysia :tak:

Buziaki!
Pyszczku tak to juz jest w ciązy ze sie chce spać. Chociaz ja przez pierwsze miesiace spalam tylko w nocy ale poźniej potrafilam wstac o 9:00 zjesc sniadanie i sie dalej polozyc do godziny 16:00 masakra. Jak wstawalam to juz pol dnia bylo za mną:-D:-D:-D:-D:-D Spij Pyszczku puki możesz potem przy dzidzi dla odmiany wstaje sie kilka razy w nocy z oczami jak żetony:-D:-D:-D

Dzięki dziewczyny, ale ja taka szczupła znowu nie jestem. Mnie się wydaje, że brzuch zamiast do przodu to idzie tak w boki trochę, nie wiem czy sie dobrze wyraziłam. w pierwszej ciąży brzuszek mi wyskoczył już w 13 tyg. i rósł bardzo szybko. A wtedy to dopiero byłam chudzina. No i mówią, że w drugiej ciąży to szybciej wychodzi, ale u mnie to sie nie sprawdza. Jak będe miała czym to zrobię zdjęcia.
No ja też slyszalam ze w drugiej ciązy brzuszek szybciej wyskakuje. a to ze idzie ci teraz na boczki ....hmmm moze dlatego ze miesnie brzuszka nie są juz takie zwarte jak w pierwszej ciązy....a moze inna płeć dzidziusia;-);-);-)
Czekamy na foteczki :)

witam i ja was dziewczyny przed poludniem..dzisiaj wizyta o 13.15 na d3..jestem ciekawa jak wyglada moja dzidzia..

..
Witaj Kiki :))))
Daj znac jak sie miewa mala księżniczka:)))))
Uclowania...i meldunek zostawiam :)

Lekarz powiedzial aby przyjsc po 20 tyg, wiec to wypadnie jakos za 1.5 miesiaca, poczatek lipca. Mysle, ze bedzie juz widac, jesli malenstwo sie nie zasloni:-)
Kurcze, tylko bedzie to drogie usg, ok 350zl, bo z dokladnym badaniem serduszka i 3d. Teraz placilam 150zl. Fakt, ze robia je najlepsi specjalisci w Szczecinie, ale troche to kosztuje...
[/CENTER]
O Matko Polko ile te badania teraz kosztują...ja w ciązy cgodzilam 3 lata temu ale nie wydaje mi sie zeby tyle to wszystko kosztowalo. chociaz przyznać musze ze chodzilam na te standartowe USG (czarno-biale). A wiem ze 3d i 4d są duzo drozsze. Obiecalam sobie ze jak bede po raz drugi w ciązy pojdę na 4D :)))))

My takze bylismy dziś na spacerku 2 razy ale nie za dlugo bo pomimo slonka jest "ziuziu " :) Wiatr wieje w grzywe. brrrr
Buziaki i milego wieczora:)
2533721118349880106.jpg

Ostatnia edycja:
Patrysia mój Tomus jak jest zdrowy i wszystko jest ok to kapiel po 19 i międzu 20-21 do łózia no i zawsze budzi sie raz ok 1-2 ....dostaje pić lub( niestety czasem ) jedzonko i zasypia juz do rana ....choc ostatnie tygodnie nad ranem sie przebudza ale nie schodze do niego bo sam zasypia jeszcze i juz spi do 8 gdzieś .

Tylko u mnie jest zasad ze zawsze o tej 19 jesteśmy w domu i dzieci chodza o swojej porze spać. Tak planujemy wieczory zeby to było pewne. Nie ma zasypiania w samochodzie , w drodze poworotnej , i nie ma mozliwości spania bez kąpania, to jest zasada i złamaliśmy ja może 2 razy przy Tomusiu .
Z ubieraniem taz jest koszmar i da sie tylko na przewijaku , gdybym chciała to zrobic na łózku to wręcz niewykonalne bo ucieka :):) łobuzek.

i chyba takie zasady w rytuale wieczoru sa najważniejsze.... u nas o 19.00 dobranocka, po kapiel, o 20.oo juz mały leży w łóżeczku, jakaś baja czytana do poduszki, kaszunia i usypianie, najczęściej włańczam mu płytke z piosenkami albo wierszykami i zasypia sam, zajmuje mu to ok. 10-15 minutek... ale każde przesuniecie czyli poźniejsze zasypianie zarasz burzy cały porządek i jest ciężko, wtedy i zasypiane trwa godzinkę ...... więc jak mamy planuy na popołudnie najpoźniej o 19.30 musimy byc w domku aby wszystko poszło zgodnie z planem ..... a w weekend zalicza jeszcze czasem drzemke ok. 1,5-2 godzinki i wieczorkiem zasypia o stałej porze......:tak: więc wieczorki są nasze :tak: a co do wędrówek do naszej sypialni to czasem mu sie zdarza, i najczęściej jak jest chory, ale wystaczy,że przytuli sie na 5 minutek i zaprowadzam go do łóżeczka aby rano obudził sie jednak u siebie ..........czasem pójdzie na własnych nózkach, a jak mocniej mu sie zaśnie to M go zanosi ....... :tak:

jedynie sie zastanawiam, czy on nie jest za duzy :no: na butle z kaszką na wieczór..... w końcu ma juz skończone 4 latka......

Jarzębinko jak Super ze jestes!!!!!:tak::tak::tak:
Myslę ze to sprawa indywidualna jak wychowujesz dziecko i to czy mu jeszcze dajesz butlke czy nie. Moj czpiot z butli kaszy juz nie pije od roku ale to dlatego ze nie najadal sie nią i zaczelam mu robic normalne kasze podawane łyzką.
A inna sprawa ze Maciej lubi jesc rzeczy konkretne takie jak kanapeczki, jakies zapiekaneczkki, nalesniki itp kaszka raz na sto lat......
ale wiem ze dzieci lubia pić przed snem kasze bo milo rozgrzewa brzuszki i potem fajnie sie spi :))) picie kaszy przed snem to jedno z rytualnych przyzwyczajen :))))))
A jak tam Jarzebinko u Ciebie? Bylas na Usg bo ja chyba cos przeoczylam! Znasz plec dzidziusia?
buzia

Ostatnia edycja:
jedynie sie zastanawiam, czy on nie jest za duzy :no: na butle z kaszką na wieczór..... w końcu ma juz skończone 4 latka......

Ja tez uwazam, ze to indywidualna sprawa. Moj Macius niedlugo skonczy 3 latka i tez uwielbia kasze z butelki:tak: a ja kaszke w ten sposob pilam jeszcze majac 6-7lat, bo towarzyszykam bratu-on mial wtedy5-6latek:-) i nie uwazam, ze to zle:tak::-D

Ja sie ciesze, ze Macio pije ta kaszke, bo wiem, ze przynajmniej, ze dostal mleczna porcje:tak:, a rano na dzien dobry budzi nas slowami: czesc tata, czesc mama, slyszycie? burczy mi w bruszku...buuu buuu, pora robic kasze! I wtedy maszerujemy do kuchni i robimy kaszke na dziendobry, ale na gesto, lyzeczka:tak:. A ostatnio sobie zazyczyl aby rano robic mu nocna kaszke a wieczorem dzienna:-D, bo to dwie inne:-)

Jesli chodzi o kaszke, to moj synus ma 2 latka i 4 miesiace do 2 r zycia pil mleczko z cycusia:tak::-p jak odstawilismy cyca butli i zadnych kaszek juz nie chcial, zero nabialu, takze go nie zmuszam, je serki twarozki na sniadania mleko z platkami, czasem zaluje ze nie pije kaszki z butli bo takto bym wiedziala ze jest najedzony!!! na szczescie Olis prawidlowo przybiera na wadze :tak::-)

O Matko Polko ile te badania teraz kosztują...ja w ciązy cgodzilam 3 lata temu ale nie wydaje mi sie zeby tyle to wszystko kosztowalo. chociaz przyznać musze ze chodzilam na te standartowe USG (czarno-biale). A wiem ze 3d i 4d są duzo drozsze. Obiecalam sobie ze jak bede po raz drugi w ciązy pojdę na 4D :)))))

My takze bylismy dziś na spacerku 2 razy ale nie za dlugo bo pomimo slonka jest "ziuziu " :) Wiatr wieje w grzywe. brrrr
Buziaki i milego wieczora:)
2533721118349880106.jpg

no właśnie ja też pójde teraz i ciekawe ile wizyta będzie kosztowała mnie:confused:bo jak chodziłam to było najpirw za 50 zł a potem 60 zł. no i ciekawe do ilu teraz wzrosło:dry:no my z M mamy nadzieje że tak 80 zł. maks 90 zł.no ale to sie okarze hmm musze najpierw zadzwonić do gina i spytać się kiedy przyjmuje i w jakich godzinach bo możliwe że coś się zmieniło:confused:no i jak dobrze pójdzie i jak mama lub tata po południu (bo zawsze prywatnie tak przyjmuje bo tak to jest w przychodni)będzie w domu to byśmy zostawili na tą chwile Dominisia i byśmy jechali w poniedziałek :tak:ps.śliczne zdjecie:-)

witam ponownie..bylam na usg d4,z malutka wszystko oki..nie widzialam jej za dzuzo bo tylko 2 sekundy buzie..potem zakryla sie raczka a potem przylozyla twarz do lozyska..ale bylo super uczucie widziec malutka.trzeci lekarz mi juz powiedzial ze dziewczynka..

Kiki to cudownie, że potwierdzona dziewczynka :tak:

Jarzębinko hmm co do butli mój tez ma 4 latka no prawie bo 3 i 8 m-cy ale ja odstawiłam butle jak skończył 2 latka i dawałąm już mleczko przez słomke a kaszkę na talerzu :dry: jeżeli juniorek Twój potrzebuje kaszki z butli to ok tylko mnie lekarz dentysta przestrzegał przed butelka w późniejszym okresie ze względu na zęby, krzywą ponoć rosną przez używanie smoczka w takim długim okresie. Zapytaj się swojego jakie ma zdanie na ten temat

Oli
dziękuje, jakoś już nie wierzę, ze mogę miec córeczkę ;-) bardziej mi chodzi o to co powie inny lekarz na to moje łożysko. Zdam jutro szczegółowe relacje.

Jutro o 8.00 robię krzywą cukrową :baffled:

Dzisiaj mały sukces, Oli zasnął w swoim łozeczku po 15 min a nie tak jak od 2 dni odzwyczajania po godzinie ;-) moze przestanie też w końcu w nocy wędrować do nas :dry:

reklama
hej dziewczyny!!
Ale wam zazdroszcze ze Wasze dzieci jedza jeszcze kaszke moja Maja juz chyba z rok nie chce jesc kaszek:-(ale za to moglaby jest na okraglo danonki:-)

A ja wczoraj zjadlam cale opakowanie sledzi i malo mi bylo:-(a dzis ledwo zapielam sie w swoje dzinsy:-(chyba musze sie juz z nimi rozstac na jakis czas:-)

Kiki super ze kolejny lekarz potwierdzil babeczke:-)

Bershka daj znac jak Twoje usg 3-4d??

Do góry